ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι κάνει η Apple και σαρώνει τι αγορές;

Τι κάνει η Apple και σαρώνει τι αγορές; Κύριο

11:41 - 03 Αυγ 2018
Μαριλένα Καραβασίλογλου

Από Μαριλένα Καραβασίλογλου

Το ιστορικό ρεκόρ της Apple, της εταιρίας που μέχρι πριν κάποια χρόνια καρκινοβατούσε και σήμερα αποτελεί εφαλτήριο πλουτισμού για πολλούς επενδυτές δεν εκπλήσσει. Απλά έρχεται από την επόμενη μέρα της ψηφιακής αγοράς.

Η  Apple χτίζει θέση την αγορά υπηρεσιών, με τις ηλεκτρονικές πληρωμές, την διαχείριση cloud, τη μουσική και λογής  - λογής άλλα πράγματα.  Ουσιαστικά έχει ήδη ανοίξει το παράθυρο για τη νέα εποχή δείχνοντας το δρόμο.

Απλά, για να δούμε τις κλίμακες,  πρέπει να αναφερθεί ότι σύμφωνα, με την πρόσφατη μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί κατά 2,05% (€3,06 δισ.) επιπλέον και τα δημόσια έσοδα κατά €1,62 δισ. έως το 2021, εάν η Ελλάδα συγκλίνει πλήρως με την Ευρώπη στη διείσδυση της κινητής ευρυζωνικότητας και τη χρήση δεδομένων, με παράλληλη επικράτηση ενός ευνοϊκού επενδυτικού πλαισίου.

Πάντως όπως ανέφερε χτες το πρακτορείο Reuters, η Apple έγινε την Πέμπτη η πρώτη εισηγμένη εταιρεία στην ιστορία του αμερικανικού χρηματιστηρίου με χρηματιστηριακή αξία πάνω από 1 τρισ. δολάρια.

Η εταιρεία που ίδρυσαν ο Στιβ Τζομπς και Στίβεν Βόζνιακ έδινε μάχη τις τελευταίες ημέρες με την Amazon για το ποια θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα σπάσει το φράγμα του $1 τρισ.

Πλέον, η Amazon αξίζει περίπου 900 δισ. δολάρια, ενώ η Google και η Microsoft πάνω από 800 δισ. δολάρια. Η Apple είναι η πρώτη αμερικανική εταιρεία, η αξία της οποίας αποτιμάται στο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Χθες, η εταιρεία κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε πως τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 17% και διαμορφώθηκαν στα 53,3 δισ. δολάρια με τα καθαρά κέρδη να ενισχύονται κατά 32% και να φθάνουν στα 11,5 δισ. δολάρια.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το καλύτερο τρίτο τρίμηνο στην ιστορία της εταιρείας και το τέταρτο συνεχές τρίμηνο με διψήφια αύξηση εσόδων» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ κατά την παρουσίαση των οικονομικών μεγεθών.

Για το τέταρτο τρίμηνο η εταιρεία προβλέπει έσοδα μεταξύ 60 δισ. και 62 δισ. δολαρίων και λειτουργικές δαπάνες που θα κυμανθούν μεταξύ 7,95 δισ. και 8.05 δισ. δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.