ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Υπήρξε... ανταλλαγή Τσίπρα - Παπανδρέου;

Υπήρξε... ανταλλαγή Τσίπρα - Παπανδρέου; Κύριο

07:13 - 21 Αυγ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν τις θετικές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου για την έξοδο από τα μνημόνια, με το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τελικά να μην πάει στο Καστελόριζο, αλλά στην Ιθάκη για το διάγγελμα σχετικά εμ το τέλος του προγράμματος.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να μην πάει στο Καστελόριζο, απ` όπου ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε το 2010 την είσοδο της χώρας στα προγράμματα στήριξης, θεωρείται από κάποιους ως κίνηση καλής θέλησης. Ότι δεν υπήρχε δηλαδή η διάθεση να μπει στο.... μάτι του πρώην Πρωθυπουργού.

Άλλωστε, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν βρίσκεται καν στο στόχαστρο των ανακοινώσεων του Μεγάρου Μαξίμου για τα μνημόνια, τα οποία χρεώνει κυρίως στους Αντώνη Σαμαρά και στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Έτσι, λοιπόν και ο Γιώργος Παπανδρέου ανταπέδωσε με μία φιλική ανακοίνωση, η οποία δεν βρίσκεται σε απόλυτη σύμπνοια με τις σχετικές ανακοινώσεις του ΚΙΝΑΛ, που θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμεύσει τη χώρα για χρόνια και η έξοδος από τα μνημόνια είναι πλασματική. Αντίθετα, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για θετικό βήμα και έκανε κάλεσμα για συναινέσεις προκειμένου να πάει η χώρα μπροστά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.