ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ΕΡΤ, ο Μητσοτάκης και ο Σέρτζιο Πανούντσιο

Η ΕΡΤ, ο Μητσοτάκης και ο Σέρτζιο Πανούντσιο Κύριο

18:22 - 17 Σεπ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Είναι η αλήθεια πως γνωρίζοντας τη γραμμή της ΕΡΤ δεν περιμένει κανείς να εκθειάσει την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Ωστόσο, το να ισχυριστεί κανείς πως ο Πρόεδρος της ΝΔ θύμισε με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη τον "θεωρητικό του φασισμού Σέρτζιο Πανούντσιο", είναι αλήθεια πως ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια. Κι όμως, το συγκεκριμένο σχόλιο έγινε στην δημόσια τηλεόραση!

Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας, που συμμετέχει στην εκπομπή "Δεύτερη Ματιά" της ΕΡΤ, το έριξε το... διαμαντάκι του το απόγευμα της Δευτέρας.

«Πιστεύω πως η ομιλία του Μητσοτάκη είχε εθνικιστικές αναφορές. Έχει εμμονή σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα, ανάλγητο και ακραίο. Ακούγοντας την ομιλία, ήταν στιγμές που νόμιζα πως άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού Σέρτζιο Πανούντσιο», ανέφερε συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος.

Λίγα λεπτά αργότερα μάλιστα,  και ενώ είχαν αρχίσει οι πρώτες αντιδράσεις για ό,τι εκστόμισε, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ επιχείρησε να δικαιολογηθεί υποστηρίζοντας ότι το ίδιο θα έλεγε για κάποιο εκπρόσωπο της Αριστεράς που ενστερνίζεται απόψεις του Λενινισμού ή του Μαρξισμού (ότι δηλ. το είπε από επιστημονικής άποψης).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.