ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η κυβερνητική «νάρκη» της ΕΡΤ

Η κυβερνητική «νάρκη» της ΕΡΤ Κύριο

08:55 - 03 Οκτ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Σε κυβερνητική «νάρκη» εξελίσσεται η ΕΡΤ και ο τρόπος που λειτουργεί, την ώρα που πολλοί στο χώρο της κυβέρνησης θεωρούν ότι θα έπρεπε να λειτουργεί ως πρότυπο. Το κλίμα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είναι βαρύ την ώρα που θα έπρεπε κανονικά να έχει φουλάρει μηχανές για τη νέα περίοδο.

Δεν είναι τυχαίο ότι χτες ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο Newpost.gr  έκανε λόγο για παραδιοίκηση και καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων στη δημόσια τηλεόραση.

“Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο». Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση. Το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα, δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας. Αναγνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική» ανέφερε και συμπλήρωσε παίρνοντας αποστάσεις από τις κινήσεις των κομμάτων για εμπάργκο σε κανάλια» τόνισε ο κ. Φίλης.

Πάντως στην ΕΡΤ επικρατεί έντονος αναβρασμός που σίγουρα δεν τιμά την πολιτική ηγεσία και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το πώς αξιοποιείται το ανθρώπινό της κεφάλαιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η Διευθύντρια του περιβόητου και νεοσύστατου Newsroom παραιτήθηκε την Δευτέρα, ο αρχισυντάκτης μεσημεριανής εκπομπής της ΕΡΤ1, παραιτήθηκε τη Δευτέρα, ενώ αρχισυντάκτρια βραδυνής πολιτικής εκπομπής "ειδοποιήθηκε" ότι θα αλλάξει πόστο.

Την ίδια ώρα εβδομαδιαία εκπομπή ενημερωτικού χαρακτήρα στην ΕΡΤ2 (!) έχει γίνει κλωτσοσκούφι ως προς την ώρα μετάδοσης ανάλογα με τους αθλητικούς αγώνες που πάνε ή δεν πάνε στην ΕΡΤ, ενώ η Προϊσταμένη Εξωτερικού Δελτίου της ΕΡΤ1 ρίχνει τα χαρτιά να δεί αν είναι ή δεν είναι στη θέση της.

Και βέβαια ο Εντεταλμένος Προγράμματος είναι στην πόρτα της εξόδου, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος απλώς παρευρίσκεται στα ΔΣ και καταψηφίζει, ενώ ο Εντεταλμένος Ενημέρωσης κτυπάει χαμογελαστά τις πλάτες  των συνεχώς αυξανόμενων αγανακτισμένων.

Όλοι πλέον απορούν πότε και πώς όλο αυτό θα ξεσπάσει και πόσους και ποιους θα συντρίψει...

Τελευταία τροποποίηση στις 10:36 - 03 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.