ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Καψώνι στην Μαριλίζα κάνουν οι σύντροφοι;

Καψώνι στην Μαριλίζα κάνουν οι σύντροφοι; Κύριο

12:20 - 11 Οκτ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Δεν είναι μόνο οι όψιμες και κάπως τραγελαφικές επιθέσεις του φιλοκυβερνητικού Τύπου κατά του Πάνου Καμμένου, που δεν αποκλείεται (καθόλου...) να είναι μέρος και μίας σκηνοθεσίας.

 

Είναι και κάτι άλλα δημοσιεύματα, που άθελά τους βάζουν στο κάδρο και μία υπουργό της κυβέρνησης, η οποία με τον πρόσφατο φιλόδοξο ανασχηματισμό του Αλέξη Τσίπρα περιγράφηκε ως ενσάρκωση του περιβόητου ανοίγματος στην Σοσιαλδημοκρατία.

Έγραφε η «Αυγή» της Τετάρτης:

«Το απόλυτο “μπάχαλο” που επικρατούσε στα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ ειδικά από το 2010 έως το 2014 αποκάλυψαν οι 3 ορκωτοί λογιστές στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην υγεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως είπαν οι ορκωτοί ελεγκτές, μέσα σε μία τετραετία πληρώθηκαν 87,1 εκατ. ευρώ ως δαπάνες ειδικού σκοπού, αλλά τα ποσά αυτά δεν βρέθηκαν στους απολογισμούς! Συγκεκριμένα πληρώθηκαν

2010: 37,5 εκατ. ευρώ

2011: 17 εκατ. ευρώ

2012: 15,3 εκατ. ευρώ

2013: 17,3 εκατ. ευρώ».

Ποιο είναι το ευτράπελο;

Ότι κατά την περίοδο του «μπάχαλου», υπουργός Υγείας διετέλεσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την οποία ο Αλέξης Τσίπρας προσφάτως επιστράτευσε και διόρισε υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Για την ακρίβεια, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου τοποθετήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου υπουργός Υγείας τον Οκτώβριο του 2009 και παρέμεινε στην θέση αυτή για το μεγαλύτερο διάστημα του 2010, έως τον Σεπτέμβριο, οπότε και μετακινήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών ως αναπληρώτρια υπουργός.  

«Μέχρι το 2009 υπήρχε έλεγχος. Μετά δεν βγάζεις άκρη», αναφέρει η Αυγή ότι δήλωσαν οι ορκωτοί λογιστές ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής και πρόσθεσαν ότι το 2010-2011 δεν είχαν συνταχθεί οικονομικές καταστάσεις.

Καλά ξεμπερδέματα με τους νέους της συντρόφους ευχόμαστε στην υπουργό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.