ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί κάνουν έτσι για τον Πάνο; Τα είχε πει και ο αμερικανός αρχιστράτηγος

Γιατί κάνουν έτσι για τον Πάνο; Τα είχε πει και ο αμερικανός αρχιστράτηγος Κύριο

13:15 - 11 Οκτ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μία απόδειξη για το θέατρο πού παίζεται μεταξύ Πάνου Καμμένου και της αριστερής συνιστώσας της κυβέρνησης θα βρει κάποιος αν ανατρέξει στις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγού Τζ. Ντάνφορντ, ο οποίος επισκέφτηκε την Ελλάδα πριν από περίπου έναν μήνα (στην φωτογραφία με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις με τον οποίο συναντήθηκε ο κ. Καμμένος).

 

 

Ο στρατηγός είχε μιλήσει για την περαιτέρω «αξιοποίηση» της Ελλάδας από τις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ για την υλοποίηση σχεδιασμών τους στην ευρύτερη περιοχή. Τα είχε πει αυτά δημοσίως σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν και δεν είχε περιοριστεί εκεί.

Όπως είχε τότε υπογραμμίσει ο στρατηγός Ντανφορντ, ο Ελληνας Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Β. Αποστολάκης «εξέφρασε ενδιαφέρον για την επέκταση της πρόσβασής μας στις βάσεις τους».

 

Και είχε προσθέσει: «Εμείς έχουμε εκμεταλλευτεί τον κόλπο της Σούδας - είναι μια κρίσιμη υποδομή εδώ στην περιοχή», ενώ μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνόδευαν είχαν επισημάνει μεταξύ άλλων και ότι αμερικανικά UAV «MQ-9 Reaper» έχουν μετασταθμεύσει και επιχειρούν από την αεροπορική βάση της Λάρισας. Αποστολή τους είναι η συγκέντρωση πληροφοριών, η επιτήρηση και αναγνώριση στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη από Λευκορωσία μέχρι Σουέζ.

 

Πάνω κάτω αυτά είπε και ο Πάνος Καμμένος και ας κάνουν τώρα ότι εκπλήσσονται στην Αυγή και στην Εφ.Συν. και στο Μαξίμου.

Και επίσης, πόσο γρήγορα ξεχνάμε;

 

Επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είχε καταπλεύσει η ναυαρχίδα του αμερικανικού 6ου Στόλου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατά την διάρκεια της πρόσφατης ΔΕΘ, όταν ο Τσίπρας χαριεντιζόταν με τον αμερικανό πρεσβευτή και τον υπουργό Εμπορίου;

Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 11 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.