ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι γίνεται με το ταξίδι του Τσίπρα στην Τουρκία;

Τι γίνεται με το ταξίδι του Τσίπρα στην Τουρκία; Κύριο

15:25 - 28 Νοε 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένα χρόνος από την ιστορική εκείνη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Όλοι θυμόμαστε τι είχε γίνει και τι είχε ακουστεί και όλοι είδαμε και βλέπουμε, πόσο έχουν βελτιωθεί έκτοτε οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 

Τόσο πολύ, που κάθε ημέρα πλέον έχουμε απειλές πολέμου από τον Ερντογάν και σχεδόν κάθε άλλον Τούρκο πολιτικό, κυβερνητικό και μη και που οι τουρκικές διεκδικήσεις σιγά σιγά θα περιλάβουν και την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά.

 

Όσο όλα αυτά εξελίχθηκαν, πριν από μερικές εβδομάδες ο Αλέξης Τσίπρας είχε και πάλι συναντηθεί ατύπως με τον Ερντογάν. Και από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης είχε (ατύπως, πάντα) γίνει γνωστό ότι ο Πρωθυπουργός επρόκειτο να επισκεφθεί επισήμως την Τουρκία προς το τέλος του έτους.

 

Τώρα κάτι τέτοιο δεν πολυφαίνεται πιθανό. Μάλλον για αργότερα, λένε, πάει η επίσκεψη, ενδεχομένως για τον Ιανουάριο. Μπορεί και όχι. Θα δούμε…

Μπορεί και για πολύ αργότερα. Μπορεί και για ποτέ.

 

Ενδεχομένως και καλύτερα, γιατί όποτε συναντιέται ο Ελληνας Πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόεδρο, καλή εξέλιξη δεν έχουμε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.