ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Θεωρεί και ο Ράμα ότι «βρήκε παπά να θάψει πέντ' έξι»;

Θεωρεί και ο Ράμα ότι «βρήκε παπά να θάψει πέντ' έξι»; Κύριο

15:30 - 03 Δεκ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όπως ίσως θυμούνται κάποιοι, ο Νίκος Κοτζιάς είχε δηλώσει σε «ανύποπτο χρόνο», ότι επρόκειτο πριν το καλοκαίρι να λύσει και τα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και εν συνεχεία θα πήγαινε διακοπές.

 

Εν τω μεταξύ απομακρύνθηκε από το υπουργείο, την θέση του έχει καταλάβει ο Πρωθυπουργός και είναι άγνωστο τι απέγινε με τα σχέδια επίλυσης των θεμάτων, που κανείς δεν γνωρίζει ποια ακριβώς είναι.

Τώρα, και αφότου οι διαθέσεις της αλβανικής κυβέρνησης φανερώθηκαν και με το πρόσφατο περιστατικό της δολοφονίας του Κώστα Κατσίφα, ο Αλβανός Πρωθυπουργός φαίνεται ότι σπεύδει να προκαταλάβει εξελίξεις.

 

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ όταν ρωτήθηκε αν σχεδιάζεται συνάντηση με τον κ. Τσίπρα: «Αναμένεται να συναντηθούμε σύντομα. Δεν ξέρω πού, στα Τίρανα ή στην Αθήνα, αλλά αναμένεται να συναντηθούμε σύντομα. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία πολύ εντατικού διαλόγου και συζητήσεων για πολλά ζητήματα, που καλύπτουν αρκετά χρόνια και άλλα που δεν έχουν τεθεί ποτέ με πλήρη βούληση και θάρρος και αποφασιστικότητα να επιλυθούν».

 

Ποια είναι άραγε αυτά τα ζητήματα που δεν έχουν τεθεί ποτέ και πρέπει να τεθούν τώρα; Γιατί έτσι όπως τα λέει ο Ράμα, ετοιμάζεται για εφ όλης της ύλης διάλογο και διαπραγμάτευση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, διαδικασία για την οποία ουδείς γνωρίζει τίποτε…

 

Πάντως φαίνεται ότι κι εκείνος διακατέχεται από την ίδια αντίληψη με τον Ζόραν Ζάεφ, που έλεγε ότι τώρα και με αυτήν την κυβέρνηση στην Αθήνα είναι «ευκαιρία» να τα λύσουμε όλα. Τώρα που βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντ' έξι, που λέει και ο λαός. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.