ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Νοίκιασα ένα Van από την Hertz. Μέγα λάθος.

Νοίκιασα ένα Van από την Hertz. Μέγα λάθος. Κύριο

01:17 - 04 Δεκ 2018
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Αγαπημένη εταιρία. Εγγύηση. Έτσι την είχα στο μυαλό μου. Η εμπειρία ήταν παράξενη από την αρχή και κατέληξε άσχημα.

 

Έκλεισα τηλεφωνικώς ένα Ford Transit. Τους πήρα τηλέφωνο, τους ζήτησα ένα Ford Transit, τσεκάραν τη διαθεσιμότητα, μου είπαν: “Έχουμε”, πήγα να το πάρω. Εκεί μου έδωσαν ένα Fiat Ducato. Δεν είχα αντίρρηση, ούτως ή άλλως δεν έχω ξαναοδηγήσει Van, μια χαρά μου φάνηκε το Fiat Ducato, απλώς επισημαίνω ότι άλλο είπαμε, άλλο μου έδωσαν. Δε βαριέσαι, μικρό το κακό, τα ίδια είναι, είπα. Εγινε η διαδικασία με ένα πολύ καλό υπάλληλο της Hertz,  είχε και χιούμορ, συμπαθέστατος. 

 

“Το παραλαμβάνεις γεμάτο, το επιστρέφεις γεμάτο” μου είπε, είπα ΟΚ. 

 

Μόλις μπήκα διαπίστωσα οτι δεν μπορώ να ρυθμίσω από το κουμπί τους πλαινούς καθρέφτες. Βγήκα από το αυτοκίνητο, πήγα στο γραφείο, του το είπα. Μου είπε: “Α, Ναι, δε δουλεύει αυτό”. Οκ λέω, δεν πειράζει τους ρυθμίζω χειροκίνητα, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο διότι στο φαρδύ Van, δεν φτάνεις να κουνήσεις τον δεξί καθρέπτη (του συνοδηγού) από μέσα και μπαινοβγαίνεις τρείς - τέσσερις φορές μπάς και καταφέρεις μια περίπου ρύθμιση. 

Δε βαριέσαι, είπα πάλι, δε θα μου χαλάσει την εμπειρία αυτή η ανοησία, Πάμε, φύγαμε. 

Εξάλλου είμαι και ιδιαίτερα cool τύπος. 

 

Ξεκίνησα, έφυγα, έκανα τη δουλειά μου για τρείς μέρες, όλα καλά. Το. Fiat Ducato  εξαιρετικό! Έκανα κόντρες στην Αθηνών - Λαμίας με κάτι άλλα Van (συμπεριλαμβανομένου και ενός Ford Transit) και τους έσκισα. Βέβαια οι άλλοι δεν ήξεραν οτι κάνουμε κόντρα, αλλά εγώ το ήξερα και το χάρηκα. 

 

Γύριζα το αυτοκίνητο στην ώρα μου και ξαφνικά θυμήθηκα οτι “Το παίρνεις γεμάτο, το επιστρέφεις γεμάτο”, κι έψαξα να βρώ ένα βενζινάδικο γα να μη το επιστρέψω άδειο. Στην Εθνική οδό από Κηφισού, μέχρι τη στροφή για “Ολυμπιακό Χωρίο - Αχαρναί” όπου βρίσκεται η Hertz, δε βρήκα βενζινάδικο και όπως έμαθα αργότερα από ένα οδηγό ταξί που με πήρε από εκεί και με γύρισε σπίτι, δεν υπάρχει βενζινάδικο, πρέπει να ανέβω πιο πάνω για να βρώ, στην Κηφισιά.

 

Sorry κορίτσια, αμέλησα. 

Και λέω κορίτσια διότι εκεί ανέλαβε την παραλαβή μια συμπαθητική δεσποινίς, ίσως και κυρία, η οποία με ενημέρωσε οτι δεν το επέστρεψα “γεμάτο”. “Ναι”, της λέω, “αλλά ξέρετε, δε βρήκα βενζινάδικο ερχόμενος”. “

"Δε βρήκατε”; μου λέει, με μια ελαφρά ειρωνία στη φωνή. Πράγματι, είναι παράξενο να μη βρήκα, αλλά δε βρήκα, ενώ είχα το νου μου να βρώ. Τι να πώ όμως, ξαναείπα μαγκωμένος, “Ναι, δε βρήκα”. 

“Οκ”, μου λέει, “συμφωνείτε οτι είναι το μισό άδειο”; “Ναι” της λέω “συμφωνώ”, πράγματι ο δείκτης έδειχνε το μισό. “Ωραία “μου λέει, “100 Ευρώ είναι το πετρέλαιο”. “Μα…”, τολμώ να πώ… “Εκατό ευρώ”, μου ξαναλέει, “είναι 50 λίτρα το μισό ρεζερβουάρ” ( δεν το τσέκαρα αλλά την πιστεύω) “και έχετε και 18 ευρώ ποινή επειδή δεν το γεμίσατε εσείς και θα το γεμίσουμε εμείς”.

 

 “Ποινή;;; Αν είναι δυνατόν”, της λέω, “θα πληρώσω 18 Ευρώ πρόστιμο επειδή δεν έβαλα βενζίνη στο αυτοκίνητο; Για όνομα του Θεού”. “Ναι” μου λέει. 

“Μα δεν μου το είχατε πεί αυτό όταν το νοιίκιασα”, της λέω. “Το γράφει το συμβόλαιο”, μου λέει. “Ναι, αλλά ποιός διαβάζει το συμβόλαιο”; της λέω. “Θα έπρεπε να το είχατε διαβάσει”, μου λέει. 

 

Οκ, γλυκειά μου, αυτοκίνητο νοίκιασα για τρείς μέρες, θα έπρεπε να φέρω και το δικηγόρο μου μαζί; αναρωτήθηκα, αλλά δεν της το είπα. Σκέφτηκα οτι είναι καλύτερο να πληρώσω τα ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ 18 Ευρώ για να γράψω αυτό το κομμάτι και να ενημερώσω τους αναγνώστες για τους κινδύνους που έχουν όταν νοικιάζουν αμάξια από τη HERTZ. 

 

Δεν ξέρω αν και οι άλλες εταιρίες κάνουν τα ίδια, υποθέτω οτι αυτές τις άθλιες πρακτικές, όλες τις αντιγράφουν η μία από την άλλη, αλλά για όνομα του Θεού, εδώ πρόκειται για σκέτη ληστεία. 

 

Δέχομαι οτι μου χρεώνει το πετρέλαιο 1,64 το λίτρο, ενώ κάνει 1,35, το θεωρώ δεδομένο ότι θα βγάλει άδικο κέρδος εκεί, αλλά δε δέχομαι “Με την καμία” που λένε και τα παιδιά μου, οτι θα μου χρεώσει και πρόστιμο 18 Ευρώ επειδή δεν το γέμισα πρίν το παραδώσω. 

 

Και παρ'όλο που το θέμα ακούγεται ασήμαντο, εγώ επιμένω και λέω: Το έχει δεί ο Συνήγορος τους Πολίτη αυτό το θέμα; Το έχει δει η Προστασία του Καταναλωτή; Διότι αν δεν το έχουν δεί, τι παριστάνουν; . Αυτά είναι όπως έλεγε και η γιαγιά μου πολύ - πολύ ευγενικά, ¨Ντροπής πράγματα”.

Όπως καταλαβαίνετε, εγώ προσωπικά, μακριά από την Hertz από εδώ και πέρα. Καοι για να μη κοροιδευόμαστε, εννοείται οτι θα δημοσιεύσουμε εδώ την όποια απάντηση της Hertz - αν έχει κάτι να μας απαντήσει.

 

Γ.Ν.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 06:57 - 04 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.