ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Υπάρχουν περιθώρια για kolotoumba στην συμφωνία των Πρεσπών;

Υπάρχουν περιθώρια για kolotoumba στην συμφωνία των Πρεσπών; Κύριο

11:17 - 05 Δεκ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εχει ο Αλέξης Τσίπρας περιθώρια για kolotoumba στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών; Θεωρητικώς τέτοια περιθώρια υπάρχουν πάντα, ειδικώς αν μιλάμε για την συγκεκριμένη κυβέρνηση.

 

 

 

Το θέμα όμως είναι ότι κάποιοι μάλλον έχουν μελετήσει το κείμενο της συμφωνίας καλύτερα από την ηγεσία της και εμφανιζονται τώρα να κάνουν προτάσεις για ελιγμούς και ντρίμπλες. 

 

Αυτοί φυσικά είναι οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι και αναζητούν τρόπους πολιτικής διάσωσής τους και την Τετάρτη δια του αντιπροέδρου τους Π. Σγουρίδη ζήτησαν την αναπομπή της συμφωνίας, βάσει των προνοιών ενός συγκεκριμένου άρθρου της. 

 

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Σγουρίδης επικαλέστηκε το άρθρο 19 της συμφωνίας, στο οποίο ορίζεται: «σε περίπτωση που το ένα Μέρος θεωρεί ότι το άλλο Μέρος δεν δρα σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρούσας Συμφωνίας, το Μέρος αυτό θα γνωστοποιήσει κατ’ αρχάς στο άλλο Μέρος τις ανησυχίες του και θα αναζητήσει μία λύση μέσω διαπραγματεύσεων. Εάν τα μέρη δεν μπορέσουν να επιλύσουν το ζήτημα διμερώς, μπορεί να συμφωνήσουν να ζητήσουν από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να κάνει χρήση των καλών υπηρεσιών του για την επίλυση του ζητήματος». 

 

Κατά τα φαινόμενα, οι προκλητικές αναφορές του Ζάεφ τις τελευταίες ημέρες έφεραν το θέμα κοντά σε μία συνθήκη που εμπίπτει στα όσα αναφέρονται στο άρθρο 19. Μάλλον όμως οι διεθνείς παρεμβάσεις απέτρεψαν την εμπλοκή. 

 

Το θέμα είναι τι θα δούμε και θα ακούσουμε έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια. Και υπό αυτήν την συνθήκη, τι πιέσεις θα δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση, η οποία αρχίζει να αντιμετωπίζει και ενδοσυριζαϊκές αντιδράσεις… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.