ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αφού καμαρώνει που δεν φοράει γραβάτα, επόμενο βήμα η βερμούδα;

Αφού καμαρώνει που δεν φοράει γραβάτα, επόμενο βήμα η βερμούδα; Κύριο

13:21 - 07 Δεκ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η γραβάτα που... δεν φορεί ήταν ένα από τα θέματα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός στη εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης Formula of Power στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Μόσχα.

 

Μεταξύ όλων των άλλων λοιπόν, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα πώς κυκλοφορεί χωρίς γραβάτα παντού, και πάντως γιατί συνεχίζει να το κάνει, αν και εφόσον το θέμα του χρέους έχει διευθετηθεί, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού ήταν:

 

«Τη φόρεσα, αλλά την έβγαλα την ίδια μέρα και στην ίδια ομιλία, λέγοντας ότι για μένα αυτή η εμφάνιση αποτελεί μία στολή εργασίας. Έχω καταφέρει να είμαι ίσως ο μοναδικός ευρωπαίος ηγέτης που έχω μπει στα πιο σημαντικά, αν θέλετε, φόρα και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι τον Λευκό Οίκο, και από το Βατικανό έως τη Downing Street, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα. Συνεπώς, νομίζω ότι αυτή είναι μια κατάκτηση…».

Κατάκτηση λοιπόν το θεωρεί ο κ. Τσίπρας. Υπό ποία έννοια όμως; Ότι ας πούμε αναγνωρίζει ότι αυτό δείχνει μία περιφρόνηση και ότι νομίζει ότι έχει γίνει αποδεκτό;

 

 Να υποθέσουμε ότι αυτό μπορεί να εκληφθεί και ως φιλοδοξία για περαιτέρω χαλαρότητα στον ενδυματολογικό κώδικα; Και να ευχηθούμε: άντε και με βερμούδα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.