ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πώς συνδέει ο Σγουρίδης «θερμό» επεισόδιο και Συμφωνία των Πρεσπών

Πώς συνδέει ο Σγουρίδης «θερμό» επεισόδιο και Συμφωνία των Πρεσπών Κύριο

13:57 - 28 Δεκ 2018
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Μία αινιγματική και ταυτόχρονα ανησυχητική δήλωση έκανε την Παρασκευή ο Παναγιώτης Σγουρίδης των ΑΝΕΛ, συνδέοντας ενδεχόμενο "θερμό" επεισόδιο με τη Συμφωνία των Πρεσπών!

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6 FM», ο αντιπρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι η Συμφωνία μπορεί να καθυστερήσει να έρθει προς κύρωση στη Βουλή, καθώς "μπορεί να συμβούν γεγονότα".

Όταν κλήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος είπε πως μπορεί να συμβεί ένα «θερμό επεισόδιο».

«Το απεύχομαι, δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο, αλλά όλα μπορούν να συμβούν» έσπευσε να προσθέσει.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξήγησε ότι «το πότε θα εισαχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ένα δρόμο». «Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή» εξήγησε.

Δεν παρέλειψε να σημειώσει, μάλιστα, ότι «από τη μακρά θητεία μου, μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί, αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις».

Και συνέχισε: «Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια».

Σε ερώτηση για τον χρόνο εισαγωγής της Συμφωνίας στη Βουλή, ο κ. Σγουρίδης εκτίμησε ότι «κανονικώς εχόντων των πραγμάτων, θα έρθει τον Μάρτιο - Μάιο», ενώ παρατήρησε πως «δεν σημαίνει ότι από τη στιγμή που η συμφωνία κυρωθεί στο σκοπιανό κοινοβούλιο τότε αυτομάτως θα εισαχθεί προς έγκριση στο ελληνικό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.