ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η απάντηση της Σβίγγου στον Σημίτη και η αξία της ταπεινότητας

Η απάντηση της Σβίγγου στον Σημίτη και η αξία της ταπεινότητας Κύριο

14:53 - 31 Δεκ 2018
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Κώστας Σημίτης είπε στην συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής κάτι που οι περισσότεροι διαισθάνονται, πολλοί αντιλαμβάνονται και αρκετοί φοβούνται.

 

Ότι η χώρα πάει πάλι στα βράχια, ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι αδιέξοδη και ότι το ενδεχόμενο μίας νέας προσφυγής σε δανεισμό από τον ESM με ό,τι δραματικό αυτό συνεπάγεται, είναι μεγάλο.

 

Κάτι αντίστοιχο είχε πει και πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2008, από το βήμα της Βουλής, όταν προειδοποιούσε για τον κίνδυνο προσφυγής στο ΔΝΤ. Και τότε οι περισσότεροι έκαναν ότι δεν άκουγαν.

 

Τώρα, κάποιοι φαίνεται ότι ακούν, αλλά το θέμα είναι τι θα κάνουν – τουλάχιστον εκείνοι που έχουν ακόμη την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας και όσοι την διεκδικούν.

 

Θα φανεί – για τους δεύτερους, γιατί από τους πρώτους δεν μπορεί κανείς να περιμένει και πολλά.

 

Είναι άλλωστε αυτό σαφές, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι στον Κώστα Σημίτη αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου, με την εξής επική ανάρτηση στο facebook:

 

 

 

 

Δεν είναι κακό να μετρά κανείς τα λόγια του. Ειδικώς όταν οι εξελίξεις προδιαγράφονται σύντομες και επειδή ως γνωστόν, τα γραπτά μένουν…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.