ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Ευκλείδης έχασε τις ελπίδες για την Σκάρλετ, αλλά «βλέπει» τον διάδοχο του Τσίπρα…

Ο Ευκλείδης έχασε τις ελπίδες για την Σκάρλετ, αλλά «βλέπει» τον διάδοχο του Τσίπρα… Κύριο

15:27 - 08 Ιαν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μια δημόσια παρέμβαση με συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον ρ/σ News 247, έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μία ημέρα μάλιστα πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Open TV.


Μεταξύ όλων των άλλων γενικών και αισιόδοξων που είπε ο υπουργός Οικονομικών, έκανε αίσθηση η αναφορά του στην επεισοδιακή του σχέση με τον Πρωθυπουργό και η εκτίμησή του ότι μάλλον δεν θα αλλάξει θέση έως τις εκλογές: «Χρειάζεται μια συνέχεια μέχρι τις εκλογές, νομίζω δεν θα αλλάξω πόστο μέχρι τότε. Εχουμε μια σχέση με τον Αλέξη πολλά χρόνια πια. Είναι προφανές ότι είχαμε διαφωνίες. Και ο ένας σέβεται τον άλλον και ο ένας ακούει τον άλλο», είπε ο υπουργός Οικονομικών. Όμως έπλεξε και το εγκώμιο του Πρωθυπουργού, ρίχνοντας παράλληλα και τις μπηχτές του: «Ο Αλέξης έχει ισχυρότερο πολιτικό ένστικτο από μένα. Το αναγνωρίζω ακόμη και όταν διαφωνώ μαζί του. Με ενδιαφέρει να παίρνονται οι αποφάσεις με συλλογικό τρόπο στο κόμμα μου. Θα ήθελα ακόμη μεγαλύτερη συλλογικότητα», υπογράμμισε.

 

 

Σε άλλο σημείο δε, πήρε μεγάλες αποστάσεις από την τακτική της κυβέρνησης και το δόγμα Πολάκη, που θέλει να βάλει κάποιους σώνει και καλά στην φυλακή: «Είμαι ενάντια στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Αυτό βοηθάει μόνο την Χρυσή Αυγή. Υπάρχει σκάνδαλο Novartis. Μακάρι και τα οκτώ πολιτικά πρόσωπα που παραπέμφθηκαν στη Βουλή να είναι αθώα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει η Δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Το πιο χαριτωμένο πάντως από την συνέντευξή του ήταν η αποκάλυψη ότι έχει χάσει τις ελπίδες για μία συνάντηση για κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιόχανσον. Όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε μια φράση από την χριστιανική διδασκαλία: «Πολλοί μεν οι κλητοί, λίγοι δε οι εκλεκτοί» είπε γελώντας.

 

Πάντως, απέρριψε και την φημολογία ότι ενδιαφέρεται να είναι ο διάδοχος του κ. Τσίπρα, θέτοντας ηλικιακά κριτήρια.


«Δεν είμαι δελφίνος ούτε βαρόνος. Αυτός που θα διαδεχτεί τον Α. Τσίπρα όταν έρθει η ώρα θα πρέπει να προέρχεται από τη νεότερη γενιά, αυτό είναι το σωστό. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές και πρωθυπουργός θα είναι ξανά ο Α. Τσίπρας. Δεν βλέπω στα κόμματα των αντιπάλων μας να βγάζουν μπροστά νέα στελέχη», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.