ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τσίπρας και η αποκαλυπτική απάντηση για τον... Ιησού

Ο Τσίπρας και η αποκαλυπτική απάντηση για τον... Ιησού Κύριο

13:37 - 10 Ιαν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο Open TV να έδωσε ένα περίγραμμα για τις πολιτικές εξελίξεις και για το πνεύμα με το οποίο θα προσέλθει στην συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο την Παρασκευή, όμως αυτό δεν σημαίνει και ότι το δράμα θα εξελιχθεί όπως οι περισσότεροι συμπεραίνουν. Μπορεί να δούμε άλλα, και να μείνουμε και πάλι (αδικαιολόγητα...) έκπληκτοι.

 
Αν κάτι άλλο όμως φανέρωσε η συνέντευξη του κ. Τσίπρα, ήταν η ολοένα και μεγαλύτερη απόσταση του από την πραγματικότητα. Ένα χαρακτηριστικό ήταν η συνεχής χρήση του πρώτου προσώπου στις αναφορές του, ένα άλλο οι φράσεις που προδίδουν απλώς και μόνο την απουσία κάθε αναστολής.
Όπως το ότι η οικονομία είναι το μεγαλύτερο ατού του ή η απάντηση που έδωσε στο ερώτημα: «έχετε εσείς αυτή τη στιγμή τη γνώση ότι θα την πάρετε αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης; Έχετε τους 151; Είναι μια νέα πλειοψηφία με νέα σύνθεση από τη Βουλή;»


Ο κ. Τσίπρας είπε ως προς αυτά: «Κυρία Στάη είμαι Πρωθυπουργός της χώρας αλλά δεν είμαι ο Ιησούς που περπάτησε στη θάλασσα. Δεν μπορώ να γνωρίζω».


Πολύ δύσκολα θα αποτολμούσε κάποιος άλλος μία τέτοια αναφορά, είναι αλήθεια.

 

Ίσως όμως και τέτοιου είδους φράσεις να προδίδουν άλλα στοιχεία και ασυναίσθητες εσωτερικές διεργασίες. Ίσως π.χ. την ανάγκη να απαντήσει στον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος προ ημερών είχε παραλληλίσει τον εαυτό του με τον Ιησού και είχε χαρακτηρίσει τον κ. Τσίπρα Ιούδα... Ή άλλα, χειρότερα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.