ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος, το αγαπημένο «θύμα» του Βενιζέλου απαντά με 24ωρη καθυστέρηση Κύριο

13:31 - 17 Ιαν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος φαίνεται ότι έχει αγαπημένα «θύματα» εντός κοινοβουλίου. Και το πιο αγαπημένο από αυτά είναι μάλλον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Ετσι, για μία ακόμη φορά ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν λυπήθηκε τον υπουργό Οικονομικών. Αφότου του είπε ότι χάσκει ανεπίγνωστα, σημείωσε στην ομιλία του κατά την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης τα εξής: «από το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με τις πιο ακραίες και αδίστακτες εκδοχές της Δεξιάς, τις εφαπτόμενες με το βαθύ κράτος, οι οποίες τώρα απλώς διευρύνονται κάπως προς το πιο γραφικό. Άρα, ποιο αντιδεξιό μέτωπο; Εδώ υπάρχει μια κυνική συνεργασία της δήθεν Αριστεράς με την απόλυτη έκφραση της πιο παραδοσιακής και βαθιάς εκδοχής της Δεξιάς, για να είμαι ακριβής της ακροδεξιάς.

Ο ριψοκίνδυνος Τσακαλώτος θεώρησε ότι βρήκε ευκαιρία να αντιτείνει από το υπουργικό του έδρανο, διακόπτοντας τον κ. Βενιζέλο: «Ενώ ο Σαμαράς ήταν προοδευτικός».

 
Και ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ, δεν έχασε την ευκαιρία για μία κοινοβουλευτική τάπα: «Ο Σαμαράς μπροστά σε σας είναι της Βουλής των Λόρδων. Εσείς θα δώσετε εξετάσεις για τη Βουλή των Κοινοτήτων στη χώρα σας».

 

Απάντηση δεν δόθηκε... Τουλάχιστον όχι εκείνη την ώρα. 

 

Μία ημέρα αργότερα, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στον κ. Βενιζέλο, μέσω twitter:

 

«1. Παραδοσιακά στην ευρωπαϊκή αριστερά, η είσοδος στη Βουλή των Λόρδων δεν θεωρείται ταυτότητα προοδευτικότητας. 2. Κατάλαβα ότι ο κ. Βενιζέλος θεωρεί τον κ. Σαμαρά ποιοτικό στοιχείο της πολιτικής ζωής του τόπου & προνομιακό συνομιλητή της σοσιαλδημοκρατίας. 3. Καλή τύχη.»

 

Απογοητευτική απάντηση, γνωρίζοντας ότι ο κ. Τσακαλώτος έχει κάποιο χιούμορ. Εστω και ιδιόμορφο...

Τελευταία τροποποίηση στις 15:06 - 17 Ιαν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.