ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο μυστικός δείπνος Προβόπουλου - Μέρκελ

Ο μυστικός δείπνος Προβόπουλου - Μέρκελ Κύριο

11:15 - 08 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Δεν είναι κάτι καινούργιο ή άγνωστο, απλώς άλλη μία επιβεβαίωση για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η Ανγκελα Μέρκελ στην οικονομική διάσωση της Ελλάδας.

 

Η επιβεβαίωση έρχεται από τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε σε μία μακρά συνάντηση και συζήτηση που είχε με την γερμανίδα καγκελάριο, σε ένα κλειστό δείπνο στο Βερολίνο το 2016.

 

Ήταν μία ιδιωτική συνάντηση πέντε ζευγαριών σε φιλικό σπίτι και γι’ αυτήν μίλησε ο κ. Προβόπουλος στην τηλεοπτική εκπομπή «Τέτοιοι είναι» του Action 24. Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες, ωστόσο ανέφερε ότι η καγκελάριος ζήτησε την γνώμη του και συμπλήρωσε: «γνώριζε τα πάντα, έδειχνε πως έχει ασχοληθεί επισταμένως με την Ελλάδα».

 

Όπως είπε ο κ. Προβόπουλος, η τύχη της Ελλάδας θα ήταν άδηλη «αν δεν ήταν [η Μέρκελ] στο τιμόνι» ενώ σημείωσε ότι αργότερα έμαθε από τον οικοδεσπότη του δείπνου, ότι η καγκελάριος είχε εκδηλώσει την πικρία της λόγω των αρνητικών σχολίων των Ελλήνων εις βάρος της, παρόλο που η ίδια είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να βοηθήσει την χώρα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.