ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γιατί «το ΠΑΣΟΚ είναι η ίδια η χώρα» και μία φράση του Κουν για τον Ανδρέα

Γιατί «το ΠΑΣΟΚ είναι η ίδια η χώρα» και μία φράση του Κουν για τον Ανδρέα Κύριο

16:40 - 09 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Την δική του διάσταση στην γνωστή φράση «μόνο ΠΑΣΟΚ» και όσα αυτή σημαίνει ή υπονοεί, δίνει ο γωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου.

 

 

Σε συνέντευξή του στο protagon.gr με αφορμή την παράσταση «Τους ζυγούς λύσατε», που γράφει, σκηνοθετεί και στην οποία πρωταγωνιστεί, απαντά στην ερώτηση αν σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κατηγορηθεί για αντιπολιτευτική διάθεση. 

 

Και απαντά: «Οχι, όχι. Εξάλλου όλα ξεκίνησαν από το 1967 με τη δικτατορία και συνεχίστηκαν με την μεταπολίτευση και την δεκαετία του ’80 με το ΠΑΣΟΚ. Κακά τα ψέματα, εγώ πιστεύω ότι δικαιούται κάποιος να πει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα, είναι η ίδια η χώρα. Οι Ελληνες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: σε αυτούς που είναι ΠΑΣΟΚ εν γνώσει τους και σε αυτούς που είναι ΠΑΣΟΚ εν αγνοία τους. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι το 2015 ουσιαστικά σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της μεταπολιτευτικής ιστορίας που μας περιλαμβάνει όλους. Κανένας μας δεν εξαιρείται».

 

Διηγείται δε και ένα περιστατικό που του είχε περιγράψει ο Κάρολος Κουν, με «πρωταγωνιστή» τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο είχε μαθητή στο Κολέγιο: «Μια φορά ο Κουν ήταν στο Υπόγειο. Και εγώ έφευγα πάντα τελευταίος. Ηταν μεσάνυχτα. Μου λέει, έλα κάτσε μαζί μου. Ξέρετε ο Κουν είχε μια τάση να σε χτυπάει με κάτι ξεκάρφωτο. Μου λέει λοιπόν: “ποιος ήταν ο χειρότερος από τους μαθητές που είχα στην θεατρική ομάδα στο Κολέγιο;” Τον κοιτώ άφωνος. Και μου λέει “Ο Ανδρέας Παπανδρέου”. Και του απαντώ “δεν πειράζει γιατί μετά έγινε ο καλύτερος”»…

Τελευταία τροποποίηση στις 17:08 - 09 Μαρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.