ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Καλημέρα Ήλιε» α λα ΣΥΡΙΖΑ; Θα το επέτρεπε η Μυρσίνη Λοΐζου;

«Καλημέρα Ήλιε» α λα ΣΥΡΙΖΑ; Θα το επέτρεπε η Μυρσίνη Λοΐζου; Κύριο

12:29 - 14 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η Μυρσίνη Λοΐζου είχε διακριθεί αρχικώς με την επαναστατική πράξη της απαγόρευσης της χρήσης του «Καλημέρα Ήλιε» στις κομματικές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ.

 

Ήταν Ιούνιος του 2011 είχε σοκαριστεί από το μνημόνιο, είχε γράψει μία οργισμένη επιστολή στον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στην οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε και τα εξής: «Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο το Δημόσιο πλούτο αυτής της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη».

 

Τα χρόνια πέρασαν, ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε στην κυβέρνηση, η Μυρσίνη Λοΐζου υπέπιπτε σε διάφορα «γλωσσικά ατοπήματα» για τον Κουφοντίνα και την 17Ν, το μνημόνιο του Τσίπρα περιελάμβανε πολλά χειρότερα από εκείνο του Παπανδρέου και εν τέλει η θυγατέρα του Μάνου Λοΐζου χρίστηκε υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Χωρίς να μπορεί κανείς να γνωρίζει αν θεωρεί ότι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας επί ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερο από ό,τι επί ΠΑΣΟΚ, η υποψηφιότητα της κ. Λοΐζου φέρνει στην σκέψη μοιραία ένα ερώτημα: θα επιτρέψει μήπως στον Αλέξη Τσίπρα να χρησιμοποιήσει το «Καλημέρα Ήλιε» στις κομματικές εκδηλώσεις;

 

Γιατί να το αποκλείσει κανείς; Ειδικά τώρα που κάνει τα βήματα προς την… Σοσιαλδημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να δούμε και δακρυσμένους από συγκίνηση ψηφοφόρους του να τραγουδούν το εμβληματικό κομμάτι του Λοΐζου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.