ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αφού είναι βέβαιος ότι κερδίζει, γιατί δεν πάει στις εκλογές;

Αφού είναι βέβαιος ότι κερδίζει, γιατί δεν πάει στις εκλογές; Κύριο

13:53 - 15 Μαρ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Υπάρχει κάτι που έχουν παρατηρήσει πολλοί στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις και ομιλίες του κ. Τσίπρα. Επαναλαμβάνει συνεχώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις της χρονιάς. Και αμέσως μετά συμπληρώνει σχεδόν πάντα ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο.

 

Σχεδόν κανείς όμως, ούτε καν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα για σαρωτικές νίκες στις εκλογικές αναμετρήσεις. Το αντίθετο μάλιστα. Εχουν αρχίσει να φοβούνται ότι η ήττα, τουλάχιστον στις ευρωεκλογές και κυρίως στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι τέτοια, που θα εγκλωβίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα δυσμενές περιβάλλον, με ό,τι αυτό σημάνει για τις εθνικές εκλογές.

 

Αλλοι, τώρα, εκτός ΣΥΡΙΖΑ κάνουν – με μάλλον χιουμοριστική διάθεση – έναν διαφορετικό συλλογισμό.

Είναι αξίωμα στην πολιτική ότι ένας Πρωθυπουργός προκηρύσσει πρόωρες εκλογές όταν είναι βέβαιος ότι θα τις κερδίσει. Σημειώνουν λοιπόν κάποιοι: αφού ο Τσίπρας είναι τόσο βέβαιος για την νίκη του και στις εθνικές εκλογές, γιατί δεν τις κάνει όσο το δυνατόν συντομότερα, να ηρεμήσει και η χώρα και να κατατροπώσει και τον Μητσοτάκη και να τελειώνει η εκκρεμότητα;

 

Η απάντηση είναι προφανής και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.