ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η κοτσάνα του Τραμπ για τη Νοτρ Νταμ

Η κοτσάνα του Τραμπ για τη Νοτρ Νταμ Κύριο

09:59 - 16 Απρ 2019
Γρηγόρης Νικολόπουλος

Γράφει ο Γρηγόρης Νικολόπουλος

Η καταστροφή της Νοτρ Νταμ στο Παρίσι προκάλεσε φρίκη σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, είναι η καρδιά της Γαλλίας και ανεξαρτήτως αν είμαστε Γάλλοι ή όχι, όλοι λίγο πολύ νοιώθουμε ένα σφίξιμο στην καρδιά με αυτό το γεγονός. Είναι από αυτά που μονολογείς "δεν είναι δυνατόν".

Και ξαφνικά έρχεται η δήλωση του Αμερικανού Προέδρου Τράμπ για να ξαναπείς : "Δεν είναι δυνατόν". Η δήλωση του Τράμπ: "Είναι τρομερό να βλέπεις τη φωτιά στον καθεδρικό της Νοτρ Νταμ στο Παρίσι. Ίσως αν χρησιμοποιούσαν εναέρια μέσα πυρόσβεσης να είχαν αποτέλεσμα. Πρέπει να δράσουν γρήγορα." Αυτά δήλωσε στο twitter ο αμερικανός Πρόεδρος, σαν να ήταν ένας καφενόβιος που ρίχνει ιδέες, σαν προπονητής εξέδρας, σαν δεκάχρονος που ρωτάει τον πατέρα του "μπαμπά γιατί δεν στέλνουν ελικόπτερα;"

Η δήλωση αυτή του Τράμπ, αποδεικνύει αυτό που πολλοί υποψιάζονται για μερικούς ηγέτες. Ότι είναι άσχετοι - για να το πώ ευγενικά - που υποστηρίζονται από τεράστια επιτελεία. Ή μάλλον που στηριζόταν σε τεράστια επιτελεία, διότι με το twitter οι ηγέτες αυτοεκτίθενται πλέον απροστάτευτοι.

Αυτός λοιπόν είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ένας άνθρωπος κενός συναισθήματος, ένας ψευτοαποτελεσματικός τύπος, ένας ψευτομάνατζερ τον οποίον ποιός ξέρει ποιά συμφέροντα και ποιά διαολεμένη συγκυρία ανέδειξαν σε πλανητάρχη.

Και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος. Γεμίζει ο κόσμος τέτοιους σιγά - σιγά και φυσικά αυτό θα έχει παγκόσμιες επιπτώσεις. Δεν θα περάσει έτσι εύκολα.

Ως προς τα μέσα πυρόσβεσης στην προκειμένη περίπτωση, οι ειδικοί ενημέρωσαν εγκαίρως ότι η ρήψη νερού από αέρος, ακόμη και αν ήταν δυνατή μέσα στην νύχτα, πιθανότατα θα επιτάχυνε την καταστροφή του ναού. Τώρα τουλάχιστον, στέκεται όρθιο ένα μεγάλο μέρος του και υπάρχουν κάποιες δυνατότητες αποκατάστασης. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 16 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.