ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι να σκέφτεται ο Ραγκούσης για τις αγκαλιές Τσίπρα-Θύμιου Λυμπερόπουλου;

Τι να σκέφτεται ο Ραγκούσης για τις αγκαλιές Τσίπρα-Θύμιου Λυμπερόπουλου; Κύριο

12:31 - 15 Μαϊ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το τροπάρι είναι πλέον γνωστό. Για κάποιους ίσως είναι βαρετό, για άλλους ενδέχεται να είναι ένα επαρκές άλλοθι για το καφενείο. Όπως και να ‘χει σε 10+1 ημέρες θα φανεί ποιον συγκινούν και ποιον όχι τα όσα εκφωνεί και απαγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο τίτλος και το θέμα του «ποιήματος» θα μπορούσε να είναι μία πιο φλύαρη εκδοχή του «Λαός και Κολωνάκι»: «Εγώ με τον λαό, ο Μητσοτάκης με τις ελίτ» ή «εγώ θα σας σώσω, αυτός θα εξοντώσει» ή όποια άλλη παραλλαγή μπορεί κανείς να φανταστεί.

Λέγοντας αυτά σε πλατείες, γυμναστήρια και αίθουσες εκδηλώσεων ο Πρωθυπουργός κατά κανόνα χειροκροτείται από οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιες φορές υπάρχουν και γκεστ σταρ, όμως. Όπως την Τρίτη το απόγευμα στο Αιγάλεω, όπου ο Πρωθυπουργός είχε ην χαρά και την τιμή να χειροκροτείται και να εναγκαλίζεται με μία ηρωική μορφή της σύγχρονης Ελλάδας. Τον αρχισυνδικαλιστή των ταξιτζήδων Θύμιο Λυμπερόπουλο.

Η κυβέρνηση του έχει κάνει όλα τα χατίρια, έχει σταματήσει σχεδόν οτιδήποτε θα μπορούσε να εκσυγχρονίσει τον κλάδο και εκείνος ανταποδίδει τις ευργεσίες. Ετσι κι αλλιώς δεν έχει πρόβλημα. Και με το ΠΑΣΟΚ έχει απολαύσει προνόμια και τον Σαμαρά στήριξε κάποια στιγμή – αν και δεν αποδείχθηκε και πολύ γουρλής.

Ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι του αποδίδει και ιδεολογικά εύσημα, αφού μάλλον τον θεωρεί αγνό και αυθεντικό εκπρόσωπο της λαϊκής δεξιάς, που για κάποιον λόγο την θεωρεί συγγενή πολιτικό χώρο.

Αλήθεια όμως: τι λέει για όλα αυτά ο Γιάννης Ραγκούσης, πρωτεργάτης της Γέφυρας προς τον ΣΥΡΙΖΑ; Η θητεία του στο υπουργείο Μεταφορών και η σύγκρουσή του με το συνδικάτο των ταξί δεν πρέπει να του έχει αφήσει καλές αναμνήσεις…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.