ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Mama ? ο ΣΥΡΙΖΑ του πολιτισμού; Συνάντηση Τσίπρα με Υποχθόνιο, Δάντη κλπ.…

Mama ? ο ΣΥΡΙΖΑ του πολιτισμού; Συνάντηση Τσίπρα με Υποχθόνιο, Δάντη κλπ.… Κύριο

13:37 - 16 Μαϊ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το ελληνικό ραπ κομμάτι Mama? είναι ένα από τα διαδικτυακά και «πολιτιστικά» φαινόμενα της εποχής. Εχει μέχρι στιγμής περί τα 19 εκατ. προβολές στο Youtube. Η ερμηνεία είναι υπνωτιστική έως και αποχαυνωτική, οι στίχοι του είναι δυσνόητοι, αλλά με τις αλλεπάλληλες ακροάσεις εμπεδώνει κανείς και από εκεί και πέρα όλα είναι θέμα αισθητικής, κοσμοθεωρίας και πολιτιστικού επίπεδου.

Ενας εκ των δημιουργών του κομματιού, ο ράπερ Υποχθόνιος ή «Υπο» αυτού βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Gazarte, όπου το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ διοργάνωσε ένα προεκλογικό σουαρέ. Με υψηλό προσκεκλημένο φυσικά τον Αλέξη Τσίπρα. Και εκεί ο Πρωθυπουργός είχε την χαρά να ακούσει μία αυθεντική ερμηνεία του περιεχομένου των στίχων του Mama ?.

«Το μαμά που άκουσες είναι… οικογενειοκρατία. Το “δεν είναι μαμά” σημαίνει “φτιαγμένος”», εξήγησε ο ράπερ στον Πρωθυπουργό.

Πιθανώς δεν θα είχε ο κ. Τσίπρας απορίες για τις πρόσφατες δημιουργίες του επίσης παρευρισκόμενου Χρήστου Δάντη, μία από τις οποίες ήταν το «Καριόλα σε μισώ».

Στην πολιτιστική αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Ολγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ρένα Δούρου, Νάσος Ηλιόπουλος κ.ά.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευε η Μπέτυ Μπαζιάνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:43 - 16 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.