ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ποιος θα πρωτοπρολάβει να αλλάξει τι στον ΣΥΡΙΖΑ;

Ποιος θα πρωτοπρολάβει να αλλάξει τι στον ΣΥΡΙΖΑ; Κύριο

12:55 - 20 Μαϊ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εχει πραγματικά πλάκα η προσπάθεια κάποιων στον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσουν μία τάχα ιδεολογικο-πολιτική συζήτηση για αλλαγή και διεύρυνση του κόμματος, που θα γίνει δήθεν μοντέρνο και αεράτο μετά τις εκλογές και θα αφήσει πίσω του βαρίδια και αγκυλώσεις.

Το μόνο που δεν μας λένε είναι αν αυτά όλα θα τα κάνει με ολίγη από Αρη Βελουχιώτη ή με κυνικές παραδοχές όπως αυτή του Πρωθυπουργού ότι το ψηφοδέλτιο (σ.σ. των ευρωεκλογών) γράφει πάνω 13η σύνταξη), ή θα βρουν κάτι πιο ελκυστικό…

Πάντως, τον ρόλο του εκφραστή της νέας ιδεολογικής ταυτότητας του κόμματος, που μεταξύ των άλλων είναι κατά της οικογενειοκρατίας, έχει αναλάβει ο πρωθυπουργικός ξάδερφος Γ. Τσίπρας. 

 

Σε άρθρο που συνυπογράφει στην ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κώστα Βαρλαμίτη και τον πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Βασίλη Τσολακίδη (άγνωστο τι δουλειά έχουν όλο αυτοί με τα ιδεολογικά του ΣΥΡΙΖΑ…), με τίτλο «Με την Ελλάδα των πολλών για προοδευτική αλλαγή σελίδας στη χώρα», σημειώνεται μεταξύ των άλλων: 

 

«Είναι αναγκαίο αλλά και εφικτό μια τέτοια πολιτική προοπτική και πρόταση να καταστεί κυρίαρχη στο άμεσο μέλλον, να ηγεμονεύσει σε μια μακροπερίοδο. Να γίνει πλειοψηφική ώστε να προωθήσει τις αναγκαίες πολλαπλές τομές, αλλαγές και συναινέσεις που τόσο έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα μας. Να κερδίσει όχι οριακές αλλά πλατιές κοινωνικές πλειοψηφίες». 

 

Εχουν ενδιαφέρον όλα αυτά. 

 

Το θέμα είναι μην υπάρξουν τίποτε περίεργες εξελίξεις την άλλη Κυριακή και την φόρα όλων αυτών την κόψουν ο καθ' ύλην αρμόδιος (καθότι γραμματέας) Σκουρλέτης και ο Φίλης, που θα ζητάνε λογαριασμό…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.