ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μερικά πράγματα μπορεί να μην είναι όπως τα νομίζουμε...

Μερικά πράγματα μπορεί να μην είναι όπως τα νομίζουμε... Κύριο

05:36 - 21 Μαϊ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μία άλλη, πολύ ενδιαφέρουσα διάσταση του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτικού τραγέλαφου αναδεικνύει στην τελευταία του συνέντευξη ο απερχόμενος πρόεδρος της Κιμισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 

Την στιγμή που ο Γιάννης Βαρουφάκης αλωνίζει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ και φιλοδοξεί να εκλεγεί ευρωβουλευτής με το πολιτικό του δημιούργημα DiEM25 στην Γερμανία, ο κ. Γιούνκερ λέει κάτι πολύ ενδιαφέρον και άγνωστο αναφορικά με την ελληνική περιπέτεια του πρώτου εξαμήνου του 2015. 

«Συνάντησα τον Βαρουφάκη για μόνο δέκα λεπτά. Αλλά αυτό του δίνει την ευκαιρία να γράφει βιβλία και βιβλία και βιβλία. Αλλά δεν ήταν εκεί. Δεν έπαιξε κανέναν ρόλο», σημειώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξη στο New Europe, κάνοντας μία ανασκόπηση της θητείας του ως επικεφαλής της Κομισιόν. 

 

 

Ταυτοχρόνως πάντως παραδέχεται: «η Ελλάδα ήταν η πιο δύσκολη υπόθεση που έπρεπε να αντιμετωπίσω, επειδή ορισμένα κράτη-μέλη -και όχι τα μικρότερα -μας είπαν ότι αυτό δεν ήταν θέμα της Κομισιόν».

Όπως λέει: «Το αρνήθηκα, επειδή θεωρώ ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη, είμαστε αρμόδιοι να προστατεύσουμε το γενικό συμφέρον της ΕΕ, έπρεπε να ηγούμαστε και το κάναμε επιτυχώς. Το 2015, δεν ήθελα να αποβληθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη ούτε για ένα δευτερόλεπτο, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να πετύχουν κάτι τέτοιο», δηλώνει ο κ. Γιούνκερ. Και προσθέτει ότι είναι περήφανος για το ότι κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ. 

Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τα σχόλιά του την ερχόμενη Κυριακή το βράδυ…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.