ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Σαμαράς πάει μέχρι τέλους για την Novartis. Θα είναι όλοι τόσο αποφασισμένοι;

Ο Σαμαράς πάει μέχρι τέλους για την Novartis. Θα είναι όλοι τόσο αποφασισμένοι; Κύριο

14:25 - 03 Ιουν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Σκηνές από το μέλλον αρχίζουν να εκτυλίσσονται εν αναμονή της προκήρυξης των εθνικών εκλογών. Μία από αυτές είναι η σύγκρουση Γεννηματά – Βενιζέλου στο ΚΙΝΑΛ, η οποία δεν έχει μόνο εσωκομματικές διαστάσεις, αλλά και ευρύτερες. Για παράδειγμα, πώς φαντάζεται κάποιος την επόμενη Βουλή χωρίς την παρουσία και τις παρεμβάσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου;

Μάλλον ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εν γένει θα έχει λόγους να χαίρεται για αυτό, ειδικώς αν έλθει η ώρα να ανοίξουν και να συζητηθούν κάποιες υποθέσεις. Για παράδειγμα η υπόθεση Novartis ή, κατ’ άλλους, σκευωρία Novartis.

Υπό αυτό το πρίσμα, ιδιαίτερη σημασία έχει η αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για τα όσα ανέφερε σε υπόμνημά του ο πρώην αντεισαγγελέας Ι. Αγγελής για το σκάνδαλο Novartis, γράφοντας ότι η υπόθεση και η προσπάθεια δίωξης οκτώ πρώην υπουργών και δύο πρώην πρωθυπουργών είναι μια σκευωρία που στήθηκε από κέντρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με ενορχηστρωτή τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της καταλήγει με την φράση: «Ας γνωρίζουν όλοι ότι η αλήθεια στην εν λόγω υπόθεση θα λάμψει πολύ σύντομα».

Όμως πολύ πιο ηχηρή ήταν η δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο οποίος όπως και ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Πικραμένος, ο Αδ. Γεωργιάδης, ο Α. Λοβέρδος κ.ά, επιχειρήθηκε να εμπλακούν από την κυβέρνηση στην υπόθεση.

Ο κ.Σαμαράς μεταξύ των άλλων αναφέρει, με αφορμή το υπόμνημα Αγγελή:

«Αυτά ακριβώς που είχα ευθέως καταγγείλει από την πρώτη στιγμή με τη μήνυσή μου κατά των σκευωρών, τώρα επιβεβαιώνονται πλήρως! Εχω πει, και το επαναλαμβάνω, ότι θα τους πάω “μέχρι τέλους”. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε από την πλευρά μου. Δεν περιμένω ούτε καν τη συγγνώμη τους. Τους αφήνω στην κρίση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας. Εν τέλει, και στην κρίση της Ιστορίας».

Το θέμα εν προκειμένω είναι τι σημαίνει «μέχρι τέλους». Και τι θα σημάνει μετά τις εκλογές. Αν κερδίσει όπως αναμένεται η ΝΔ, θα ανοίξει μία διαδικασία διώξεων; Και θα είναι όλοι αποφασισμένοι να το πάνε «μέχρι τέλους»;

Δεν είναι άλλωστε μόνο ο κ. Σαμαράς άμεσα ενδιαφερόμενος…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.