ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι Ελληνες ευρωβουλευτές με καθεστώς «επισκέπτη» στις Βρυξέλλες!

Οι Ελληνες ευρωβουλευτές με καθεστώς «επισκέπτη» στις Βρυξέλλες! Κύριο

12:33 - 13 Ιουν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μία χαρακτηριστική ελληνική ιδιαιτερότητα έχει αναγκάσει τους εκλεγέντες Ελληνες ευρωβουλευτές να περιφέρονται στις Βρυξέλλες με καθεστώς… τουρίστα και επισκέπτη. Είναι κάτι που μόνο ο Αλέξης Γεωργούλης διασκεδάζει προς το παρόν, όπως φάνηκε με πρόσφατες αναρτήσεις του.

Τι ακριβώς έχει συμβεί;

Σύμφωνα με τα όσα λένε πρόσωπα τα οποία συμμετείχαν ως υποψήφιοι στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αφότου εκδόθηκαν τα τελικά αποτελέσματα με τα ποσοστά των κομμάτων και προχώρησε μέχρις ενός σημείου η καταμέτρηση και των σταυρών, οι εργασίες για κάποιον λόγο… πάγωσαν.

Η σειρά μεν των εκλεγέντων δεν αλλάζει (αν και υπάρχει η περίπτωση της Σεμίνας Διγενή, η οποία στο νήμα λέγεται ότι παίρνει την δεύτερη ευρω-έδρα του ΚΚΕ) και τα πρόσωπα που θα πρέπει να πάνε στο Ευρωκοινοβούλιο είναι γνωστά, πλην όμως δεν υπήρχε η τελική καταμέτρηση του συνόλου της σταυροδοσίας και ως εκ τούτου δεν έχουν αποσταλεί στις Βρυξέλλες τα οριστικά, επίσημα αποτελέσματα. Αυτά οριστικοποιήθηκαν μόλις την Πέμπτη, σχεδόν τρεις εβδομάδες έπειτα από τις ευρωεκλογές.

Αποτέλεσμα αυτής της χαλαρότητας είναι ότι οι Ελληνες Ευρωβουλευτές, αναγκάζονταν να μπαινοβγαίνουν και να κυκλοφορούν στους χώρους του ευρωκοινοβουλίου με καθεστώς επισκέπτη και το ανάλογο καρτελάκι που είναι υποχρεωμένοι να παραλαμβάνουν στις εισόδους…

Τελευταία τροποποίηση στις 15:26 - 13 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.