ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ για το «Ποτάμι της Αριστεράς»

Ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ για το «Ποτάμι της Αριστεράς» Κύριο

14:17 - 14 Ιουν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Σε είκοσι ημέρες οι Ελληνες θα προσέλθουν για τρίτη φορά στις κάλπες μέσα σε ένα διάστημα σαράντα ημερών. Ήταν αυτή η ατυχής όσο και αναγκαστική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν άκουσε τους σοφότερους που του έλεγαν να τις κάνει όλες μαζί τις εκλογές και να μην σύρεται από ήττα σε ήττα και με την αγωνία αν η επόμενη θα είναι βαρύτερη από την προηγούμενη.

Τέλος πάντων, επιλογές είναι αυτές και ο καθένας αναλαμβάνει θέλοντας και μη την ευθύνη του.

Εν όψει τώρα των εθνικών εκλογών, μοιάζει στον ΣΥΡΙΖΑ να έχουν σηκώσει λευκή σημαία. Λένε ότι το παιχνίδι γυρίζει, αλλά το λένε σχεδόν ψιθυριστά και πάντως με μία κάποια συστολή και προσπαθούν να βρουν ποιος ακριβώς είναι ο στόχος.

Ένα από τα στελέχη του κόμματος με εμπειρία και νηφάλια προσέγγιση των πραγμάτων μας το είπε ξεκάθαρα: «ο στόχος είναι να μην πέσουμε κάτω από το ποσοστό των ευρωεκλογών». Δηλαδή κάτω από το 23,76%.

Θα το έλεγε κανείς και συνταγή εγγυημένης πανωλεθρίας, αλλά έτσι κι αλλιώς θα κριθούν όλα σε λίγες εβδομάδες.

Τι είναι όμως αυτό που φοβούνται περισσότερο από όλα στον ΣΥΡΙΖΑ; Το ίδιο στέλεχος το ομολογεί: είναι το κόμμα Βαρουφάκη. Οι ψήφοι του κατά το πλείστον θα προέρχονται από τους απογοητευμένους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα αναζητήσουν ένα καταφύγιο σε αυτό που μεταξύ κάποιων στην Κουμουνδούρου ονομάζεται «Ποτάμι της Αριστεράς»…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.