ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δεν πάει στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο Τσίπρας. Μα, γιατί;

Δεν πάει στην γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο Τσίπρας. Μα, γιατί; Κύριο

12:00 - 18 Ιουν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Έχει επισημανθεί από κάποιους τα τελευταία χρόνια, αλλά θα πάρει λίγο καιρό ώσπου να εμπεδωθεί: ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχαν την εύνοια της τύχης και αντιμετωπίστηκαν επί ίσοις όροις από μερίδα του σοβαρού Τύπου και των πολιτών. Δηλαδή, αντιμετωπίστηκαν ως ένα κόμμα με βάθος, με εκκεντρικές ή και εξωφρενικές θέσεις και απόψεις, αλλά πάντως ως μία πολιτική δύναμη που αργά ή γρήγορα και έπειτα από μεταλλάξεις και κωλοτούμπες θα εγκαθιδρυόταν ως εκφραστής μίας παράταξης και θα εκπροσωπούσε κάποιους. Εν τέλει, από ορισμένους αντιμετωπίστηκε ακόμη και ως αξιόπιστος συνομιλητής.

Αποδεικνύεται, έπειτα από μία ολέθρια προεκλογική στρατηγική και μία επώδυνη ήττα, ότι το αίμα νερό δεν γίνεται και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι παρά ένας επικεφαλής κόμματος περιορισμένου βεληνεκούς και ο οποίος αυτήν την στιγμή μοιάζει να μην ξέρει πού πατά και πού βρίσκεται – πολιτικά, πάντα, μιλώντας.

Μία ένδειξη αυτού είναι το πρόγραμμα του απερχόμενου Πρωθυπουργού για την Τρίτη 18 Ιουνίου. Ο κ. Τσίπρας θα απουσιάσει από την ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Γιατί άραγε; Τι τον κάνει να παίρνει μία τέτοια απόφαση και να στέλνει εκεί απλώς για έναν χαιρετισμό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη; Δεν έχει πλέον όραμα για την οικονομία ο κ. Τσίπρας; Δεν θεωρεί ότι θα ήταν σημαντικό να το παρουσιάσει προεκλογικά από ένα τέτοιο βήμα;

Μάλλον πιστεύει ότι με την «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» εκδήλωση στο Μέγαρο την προηγούμενη εβδομάδα, ξεμπέρδεψε με αυτά. Και βλέπει μία κάποια ματαιότητα στο να παρευρίσκεται στην ΓΣ του ΣΕΒ.

Αλλωστε, την ίδια ώρα έχει να μιλήσει σε κομματική συγκέντρωση στο Θησείο. Και όπως μας πληροφορούν τα κομματικά δελτία Τύπου, θα ακολουθήσει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Από μία άλλη άποψη, τι πιο ταιριαστό θα μπορούσε να φανταστεί κανείς;

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 18 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.