ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαρουφάκης – Τσακαλώτος σε σκηνικό… σπαγγέτι γουέστερν

Βαρουφάκης – Τσακαλώτος σε σκηνικό… σπαγγέτι γουέστερν Κύριο

14:47 - 21 Ιουν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει μπει στο μάτι των ΣΥΡΙΖΑίων είναι περισσότερο από εμφανές. Τόσο στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες όσο και στις δημόσιες παρεμβάσεις, η ενόχλησή τους δεν κρύβεται. Είτε επειδή επανεμφανίστηκε από το «πουθενά» στο πολιτικό σκηνικό ο άνθρωπος που έκλεψε την, κακή έστω, παράσταση του 2015, είτε επειδή λέει διάφορα ενοχλητικά, ασχέτως του ότι δεν είναι σαφές τι είναι αληθές και πόσο, είτε επειδή πολύ απλά κόβει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένας πανικός είναι αισθητός.

Τόσο που έως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν κρατήθηκε και τα έβαλε με τον Βαρουφάκη. Μιλώντας στο ΑΠΕ και σχολιάζοντας το ότι ο προκάτοχός του στο υπουργείο βγαίνει από αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος επιστράτευσε μία από τις γνωστές του μεταφορές, αυτήν την φορά εμπνευσμένος από τα σπαγγέτι γουέστερν.

«Δεν βάζω αριστερόμετρο στους ανθρώπους ούτε στα κόμματα. Θεωρώ, όμως, ότι χωρίς κόμμα συλλογικό, χωρίς συλλογικές αποφάσεις, χωρίς σύνδεση με τα κοινωνικά κινήματα, χωρίς σεβασμό για την αυτονομία των τελευταίων, δεν μπορεί να πάει μπροστά η υπόθεση της Αριστεράς», είπε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε:  

«Το πρόβλημα του κ. Βαρουφάκη δεν είναι αν έχει αριστερές ιδέες, αλλά ότι αναλαμβάνει τον ρόλο του πολυπράγμονα ηγέτη. Η πολιτική, όμως, δεν είναι παράσταση με έναν ρόλο. Δεν μπορείς να έχεις ταυτόχρονα τον ρόλο του Κλιντ Ίστγουντ, του Σέρτζιο Λεόνε και του Ένιο Μορικόνε». Ως γνωστόν η τριάδα αυτή μεγαλούργησε στα σπαγγέτι γουέστερν, ο πρώτος ως πρωταγωνιστής, ο δεύτερος ως σκηνοθέτης, ο τρίτος ως συνθέτης.

Πέραν όλων των άλλων πάντως, είναι πράγματι ενδιαφέρον, αν και απορίας άξιο, ότι εκεί εντοπίζει το πρόβλημα ο κ. Τσακαλώτος.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.