ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Κώστας Τασούλας για Πρόεδρος;

Ο Κώστας Τασούλας για Πρόεδρος; Κύριο

14:15 - 25 Ιουν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές και οι πολιτικοί αρχηγοί ακολουθούν την προεκλογική τους ρουτίνα, στο παρασκήνιο εντείνονται οι συζητήσεις για την «επόμενη ημέρα».

Από την μία, τι θα κάνει ο Μητσοτάκης, ποιους θα κάνει υπουργούς, ποιους θα τοποθετήσει σε νευραλγικά πόστα, πώς θα στελεχώσει κρατικούς μηχανισμούς και υπηρεσίες κλπ.

Από την άλλη, πώς θα συμπεριφερθεί ο Τσίπρας, τι θα γίνει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα υπάρξει φαγωμάρα και αλληλοσπαραγμός, αν θα υπάρξει η δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα της αντιπολίτευσης …

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου έχουν ενταθεί οι συζητήσεις για την σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και για την ανάθεση θεσμικού ρόλου σε κάποια πρόσωπα.

Μία από τις θέσεις με ιδιαίτερη σημασία είναι αυτή του Προέδρου της Βουλής. Τα τελευταία χρόνια γύρω από το πρόσωπο του/της Προέδρου υπήρξαν πολλές αντιπαραθέσεις και εντάσεις.

Είναι προφανές ότι η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την συγκεκριμένη θέση θα δώσει και ένα σήμα για το πώς θα αντιλαμβάνεται την αναβάθμιση του κοινοβουλίου.

Οι πληροφορίες που αρχίζουν να διακινούνται είναι ενθαρρυντικές. Σύμφωνα με αυτές, ο πρόεδρος της ΝΔ μελετά πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνει για την θέση του Προέδρου ένα πρόσωπο με πολιτική συγκρότηση, επίγνωση της σοβαρότητας του ρόλου, κατάρτιση και – κάτι πολύ σημαντικό – ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, το πρόσωπο αυτό είναι ο Κώστας Τασούλας. Αν επιβεβαιωθούν, μία νέα εποχή για τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου θα ξεκινήσει…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.