ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα...

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα... Κύριο

18:38 - 25 Ιουν 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Αν υπήρχε τιμητική διάκριση για την πιο αλλοπρόσαλλη και ασυνάρτητη καμπάνια σε αυτές τις εκλογές δικαιωματικά θα απονεμόταν στο ΚΙΝΑΛ και την Φώφη Γεννηματά.

Για ανεξήγητους εκ πρώτης όψεως λόγους, εξώθησε τον Βαγγέλη Βενιζέλο εκτός κινήματος και ψηφοδελτίων, με το σκεπτικό ότι δεν πληροί τα απαιτούμενα προοδευτικά κριτήρια και ότι έχει κρυφή ατζέντα συνεργασίας με την ΝΔ.

Εν συνεχεία όρισε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Γ. Καμίνη, που πληροί τα κριτήρια προοδευτισμού, αν και δεν φάνηκε να συμφωνούν και πολύ οι ψηφοφόροι στις ευρωεκλογές που τον έβγαλαν τέταρτο.

Επειτα άφησε εκτός μάχης του σταυρού τους Π. Γερουλάνο και Γ. Σγουρό, οι οποίοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές συγκέντρωσαν πολλαπλάσια ποσοστά από ό,τι το ΚΙΝΑΛ στις ευρωεκλογές. Ο πρώτος μπήκε σε μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, ο δεύτερος έμεινε εντελώς εκτός.

Τώρα, λέει ότι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, δεν θα αφήσει την χώρα να πάει στα βράχια. Όπερ μεθερμηνευόμενο από τους οιωνοσκόπους της Χαριλάου Τρικούπη σημαίνει ότι θα παράσχει ψήφο ανοχής στην επόμενη κυβέρνηση, που πιθανότατα θα είναι της ΝΔ. Με την οποία υποτίθεται ότι είχε κρυφή ατζέντα ο Βενιζέλος και η οποία παρεμπιπτόντως, το έκαψε το σενάριο από την στιγμή που ο Μητσοτάκης είπε ότι αν δεν πάρει αυτοδυναμία, θα ξαναπάμε σε εκλογές.

Στο φόντο όλων αυτών υπάρχει και η ανεξήγητη πρεμούρα του ΚΙΝΑΛ να πει με διαφόρους τρόπους ότι δεν θέλει και πολύ να ανοίξει θέμα διερεύνησης της σκευωρίας της Novartis.

Δεν έχει κανείς παρά να ευχηθεί καλή τύχη στο κίνημα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Θα την χρειαστεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.