ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Συνωστισμός Πρωθυπουργών...

Συνωστισμός Πρωθυπουργών... Κύριο

05:52 - 01 Ιουλ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής υπάρχει (τουλάχιστον) μία ιδιαιτερότητα.

Είναι σε αυτές υποψήφιοι τέσσερις πρώην Πρωθυπουργοί. Τρεις από αυτούς με την ΝΔ (Κ. Καραμανλής, Π. Πικραμμένος και Α. Σαμαράς) και ένας με το ΚΙΝΑΛ (Γ. Παπανδρέου). 

 

Σε συνδυασμό δε με το ορατό ενδεχόμενο ο Α. Τσίπρας να χάσει τις εκλογές, η Βουλή που θα προκύψει από την αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου πιθανότατα θα έχει τους περισσότερους πρώην Πρωθυπουργούς από κάθε προηγούμενη. Συνολικά πέντε. 

 

Τι στόχους και τι φιλοδοξίες έχει ο καθένας από αυτούς είναι ένα θέμα. Λέγεται ότι ο Αντ. Σαμαράς επιθυμεί να είναι ο επόμενος Επίτροπος στην ΕΕ. Ο ίδιος δεν έχει δημοσίως επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο. 

 

Λέγεται επίσης ότι ο Κ. Καραμανλής έχει πει σε συνομιλητές του, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ότι θα είναι για τελευταία φορά υποψήφιος. Αυτό προκαλεί μία κάποια απορία. Γιατί να εγκαταλείψει την Βουλή μετά από αυτές τις εκλογές, αφού δεν το έκανε στις προηγούμενες; Μήπως είναι αυτό ένδειξη της επιθυμίας του να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας; Κατά την ίδια πηγή, ο ίδιος λέει ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το θέμα…

 

Ο Π. Πικραμμένος θεωρείται και αυτός ένας από τους πιθανούς υποψηφίους για την Προεδρία, αν και σε πρώτη φάση αναμένεται να αναλάβει ρόλο κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να είναι ο εισηγητής κατά την διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης. 

 

Ο Γ. Παπανδρέου δεν είναι γνωστό και σαφές τι ακριβώς θέλει, αν και προϋποθέση για οτιδήποτε θα είναι να πάρει το ΚΙΝΑΛ μία έδρα στην Αχαΐα όπου είναι υποψήφιος και θα την καταλάβει εκείνος ως πρώην Πρωθυπουργός. 

 

Όπως και να ΄χει, η επόμενη Βουλή θα έχει τους περισσότερους πρώην Πρωθυπουργούς από κάθε προηγούμενη. Ίσως - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - περισσότερους από όσους μπορούμε να «καταναλώσουμε»… 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:08 - 30 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.