ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μετακόμιση από το Μαξίμου- Ανοίγει η Ηρώδου Αττικού;

Μετακόμιση από το Μαξίμου- Ανοίγει η Ηρώδου Αττικού; Κύριο

11:02 - 08 Ιουλ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μετακομίσεις και αναδιατάξεις ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το καλημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έδρα της κυβέρνησης θα παραμείνει στο Μέγαρο Μαξίμου, όμως το γραφείο του Πρωθυπουργού δεν θα βρίσκεται εκεί.

 

Θα μετακομίσει στους χώρους του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Χρήση του ιδίου χώρου είχε γίνει για πρώτη φορά επί των ημερών του Γ. Παπανδρέου το 2009 - 2010. Αν και οι συνειρμοί με την περίοδο εκείνη δεν είναι και τόσο ευχάριστοι. 

 

Θα έχει πάντως ένα ενδιαφέρον και για άλλους λόγους αυτή η μετακόμιση: θα ανοίξει επιτέλους η Ηρώδου Αττικού; Θα παραδοθεί στους Αθηναίους ο δρόμος που είχε αποκλειστεί από τις κλούβες, τις οποίες μόνο ο κ. Τσίπρας δεν έβλεπε τα τελευταία χρόνια; 

 

Εν πάση περιπτώσει, στο κτίριο αυτό της Β. Σοφίας πρόκειται να συνεδριάζει και το υπουργικό συμβούλιο, καθώς ο κ. Μητσοτάκης θέλει έτσι να συμβολίσει και τον διαχωρισμό της νομοθετικής από την εκτελεστική εξουσία, αποφεύγοντας τις συνεδριάσεις στην Βουλή. 

 

Θεμιτές τέτοιου τύπου συμβολικές κινήσεις από κάθε νέα κυβέρνηση, αρκεί να συνδυάζονται από αποτελεσματικότητα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.