ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αρχίζει η συζήτηση για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ…

Αρχίζει η συζήτηση για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ… Κύριο

12:34 - 10 Ιουλ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τώρα αρχίζουν τα ωραία για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Μπορεί ο ίδιος να πιστώνεται το ομολογουμένως εντυπωσιακό 31,5% που κατέγραψε στην κάλπη, όμως μένει να φανεί αν έχει κάτι να πει για το μείζον, που δεν είναι το ότι έχασε αξιοπρεπώς, αλλά ότι έχασε τις εκλογές, παρόλο που δεν υπήρχε πιθανότητα «ούτε μία στο εκατομμύριο» για κάτι τέτοιο.

Εν αναμονή των εσωκομματικών διαδικασιών – μετά τις διακοπές, προφανώς…- ενδιαφέρον έχει το πώς εκδηλώνονται οι αντιλήψεις περί μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, το ν οποίο προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας ήδη από την Κυριακή.

Από την μία ο εξάδελφός του Γιώργος, έσπευσε να απειλήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι στους δρόμους».

Από την άλλη στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να δείχνουν ότι έπειτα και από την εκλογή τους, θα διεκδικήσουν και αυτά λόγο και ρόλο στον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως π.χ. η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία έκανε την έκπληξη καταρρίπτοντας ένα από τα κυρίαρχα ιδεολογήματα του κόμματος: την άρνηση στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Όπως δήλωσε ήδη από την Τρίτη, μιλώντας μάλιστα στο κομματικό ραδιόφωνο Στο Κόκκινο: «Δεν είναι δυνατόν μία αριστερή κυβέρνηση να μην έχει καταργήσει το άσυλο και να παραδίδει το αίσθημα ασφάλειας στην Δεξιά και τον αυταρχισμό». Μίλησε μάλιστα και για αναντιστοιχία ανάμεσα σε αυτό που ήθελαν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνο που ήθελαν κάποιοι από τον κομματικό μηχανισμό. Όπου «ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ» εν προκειμένω σημαίνει ψηφοφόροι δικοί της, δηλαδή προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ.

Η μάχη προφανώς και έχει αρχίσει για τον προσδιορισμό της νέας ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι έχει στο μυαλό του ο κ. Τσίπρας. Κάτι έχουν και οι πασοκογενείς, κάτι άλλο πιθανώς οι πρώην ΑΝΕΛίτες. Μάλλον τίποτε από όλα αυτά δεν θα αρέσει στους κομματικούς κ. Φίλη, Σκουρλέτη κλπ. Θα φανούν όλα στους επόμενους μήνες…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.