ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ένα χαριτωμένο πρωτοσέλιδο της «Αυγής»

Ένα χαριτωμένο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» Κύριο

11:55 - 10 Ιουλ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Οι υπεύθυνοι των κομματικών εντύπων του ΣΥΡΙΖΑ είτε έχουν ένα ιδιαίτερο χιούμορ, είτε έχουν χάσει - εντελώς όμως - κάθε συναίσθηση και επαφή με την πραγματικότητα.

Δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» την Τετάρτη με τίτλο «Βόρεια Κορέα» και με αφορμή την ανάληψη της εποπτείας των κρατικών ΜΜΕ, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ από το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Προφανώς και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ η ΕΡΤ είχε περιέλθει πράγματι σε κατάσταση που θύμισε Βόρεια Κορέα, με την εξόφθαλμη προπαγάνδα να εκδηλώνεται με πρωτοφανείς τρόπους και μεθόδους, με υπουργούς να την θεωρούν χωράφι τους, με τον Παύλο Πολάκη να μιλάει «όσο θέλει», όπως είχε αναφέρει παρουσιάστρια προπαγανιδιστικής εκπομπής, με άλλο παρουσιαστή να χαρακτηρίζει τον Μητσοτάκη φασίστα, με τα δελτία ειδήσεων να είναι δελτία Τύπου του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου και τόσα άλλα κρούσματα.

Πέραν του δημοσιογραφικού περιεχομένου, η κατάσταση στην ΕΡΤ έχει φτάσει σε οριακό σημείο και όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό, την μην αξιοποίηση πόρων και δυνατοτήτων, την κυριαρχία του συνδικαλιστικού παρασιτισμού.

Είναι σαφές ότι το έργο της νέας κυβέρνησης σε αυτό το πεδίο είναι εξαιρετικά δύσκολο. Και η επιτυχία ως προς την διαδικασία αποκατάστασης της αξιοπιστίας της ΕΡΤ εξαρτάται από πολλά. Το αν θα εποπτεύεται από τον Πρωθυπουργό είναι το λιγότερο.

Το βασικότερο είναι η εφαρμογή ενός σχεδίου εξυγίανσης και τήρησης των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η εξασφάλιση σοβαρών προγραμμάτων, ο εξορθολογισμός δαπανών, κλπ.

Εν αναμονή αυτών, πρωτοσέλιδα όπως αυτό της «Αυγής», μπορεί να θεωρηθούν έως και χαριτωμένα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.