ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το προσωπικό στοίχημα του Μητσοτάκη

Το προσωπικό στοίχημα του Μητσοτάκη Κύριο

15:13 - 10 Ιουλ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ενδεικτική. Ως προς το περιεχόμενο σαφής για τις διαθέσεις του και για την σημασία που προσδίδει στην ταχεία αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας της κυβέρνησης. Εχουν ξανακουστεί πολλές φορές τέτοιες διακηρύξεις, μένει να αποδείξει αυτή η κυβέρνηση ότι μπορεί να κάνει πράξη αυτά που λέει.

 

Ενα άλλο σημείο όμως ήταν πολύ χαρακτηριστικό για την διαφορά νοοτροπίας. Και αυτό είναι καθοριστικό και για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. 

 

Αποφεύγοντας να μιλήσει σε πρώτο ενικό πρόσωπο και χωρίς διάφορες γλυκανάλατες αναφορές για τον ρόλο του ως Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης είπε την εξής φράση: 

«Ο πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ». 

Με λίγα λόγια, η επιτυχία της κυβέρνησης είναι ένα προσωπικό του στοίχημα. Και ορθώς. 

Δείχνει ότι την κεντρική ευθύνη την έχει αυτός και ότι δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει σε κανέναν και για κανέναν λόγο να υπονομεύσει το έργο και να θέσει σε κίνδυνο την επιτυχία. 

Είναι βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει μία κυβέρνηση. Όλα τα άλλα του παρελθόντος περί συλλογικής ευθύνης και άλλων σχετικών ή ασχέτων έχουν αποδειχθεί ατελέσφορα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.