ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το απίθανο σχόλιο Τσίπρα για την κατάργηση της Νομικής Πατρών

Το απίθανο σχόλιο Τσίπρα για την κατάργηση της Νομικής Πατρών Κύριο

14:05 - 12 Ιουλ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είναι δύσκολη η προσαρμογή και άγνωστο πόσο θα διαρκέσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας αιωρούνται προς το παρόν κάπου μεταξύ άρνησης για την εκλογική τους ήττα, ενθουσιασμού για το ποσοστό του 31,5% και αναζήτησης νέου τρόπου για την άσκηση των καθηκόντων της αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο της εκ του προχείρου τακτικής τους, μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ελλείψει αρμοδίων και υπευθύνων τομεαρχών, όλες οι ανακοινώσεις για οποιοδήποτε θέμα εκδίδονται με την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.

Ακόμη και για την ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την κατάργηση της Νομικής Σχολής που ήθελε να ιδρύσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, η απάντηση ήλθε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και περιέχει πολλές άστοχες ειρωνείες, αντιφάσεις και αστοχίες.

«Ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η Ν.Δ. με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Νομό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας», αναφέρεται στην διαδικαστική ανακοίνωση και προστίθεται: «Η κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εμείς φτιάχνουμε νέα ποιοτικά Δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές, η Ν.Δ. τα κλείνει προκειμένου να ανοίξουν ιδιωτικά. Δήθεν για να μη φεύγουν τα παιδιά μας έξω. Βαθιά υποκρισία».

Η ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μάλλον κάπως δυσκολότερη απ’ ό,τι εκτιμάται και αναμένεται…

Τελευταία τροποποίηση στις 21:45 - 12 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.