ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι γύρευε πάλι ο Ασμουσεν στο ΥΠΟΙΚ;

Τι γύρευε πάλι ο Ασμουσεν στο ΥΠΟΙΚ; Κύριο

13:33 - 13 Αυγ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ενδειξεις ενδιαφέρουσας… συνέχειας στα επεισόδια της ελληνικής περιπέτειας σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες. Πρόσωπα που έπαιξαν κομβικό ρόλο στην διάρκεια της κρίσης επανέρχονται, αν και με διαφορετικές ιδιότητες, νέες επιδιώξεις και πάντως με διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος, δεδομένης και της αλλαγής των συνθηκών και των δεδομένων.

 

Ενα από αυτά τα πρόσωπα συνελήφθη «επ’ αυτοφόρω» την προηγούμενη εβδομάδα στον προθάλαμο του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα. 

Όπως αποκάλυψε ο «Βηματοδότης», επρόκειτο για τον Γεργκ Ασμουσεν. Για όσους δεν θυμούνται, ήταν το δεξί χέρι του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρώην υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και μετέπειτα στέλεχος της ΕΚΤ. 

Ήταν και ένα από τα πρόσωπα που είχαν αναλάβει τις επαφές με τους υπεύθυνους του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών του 2015, ασχέτως αν τελικά τα μηνύματα που είχε μεταφέρει  στο Βερολίνο αποδείχθηκαν εσφαλμένα. 

Σήμερα, ο κ. Ασμουσεν είναι στέλεχος της γνωστής Lazard, της εταιρείας που τα τελευταία χρόνια παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα του χρέους. 

Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, η συνάντηση με τον κ. Στϊκούρα ήταν ιδιαιτέρως εγκάρδια…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.