ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η τεράστια σημασία της επιλογής Χρυσοχοΐδη

Η τεράστια σημασία της επιλογής Χρυσοχοΐδη Κύριο

11:41 - 14 Αυγ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εν μέσω μίας ακόμη οικολογικής κρίσης και καταστροφής, λόγω των πολλαπλών πυρκαϊών σε ολόκληρη την χώρα και κυρίως στην Εύβοια, διαπιστώνεται ότι κάποιες κρίσιμες αποφάσεις των πρώτων ημερών της νέας διακυβέρνησης ήταν καθοριστικές.

Είναι φανερό, π.χ. πόση σημασία είχε η επιλογή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Αν επιχειρήσει κανείς έναν απόλογισμό του πρώτου μήνα του στο υπουργείο, θα διαπιστώσει πολλά. 

 

Για οποιονδήποτε λόγο το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει τα τελευταία χρόνια ταυτιστεί με την θέση και το αντικείμενο. Φαίνεται και αποδεικνύεται ότι διαθέτει πλήρη επίγνωση και ετοιμότητα, ικανότητες επιλογής προσώπων και συνεργατών και δυνατότητες χειρισμού και αντιμετώπισης κρίσεων. 

Πέραν αυτών, με την πάροδο του χρόνου θα διαπιστωθεί ότι ο Χρυσοχοΐδης είναι στην πραγματικότητα ο υπερ-υπουργός της νέας κυβέρνησης, βάσει και των αρμοδιοτήτων και της δομής της. 

Είναι αυτονοήτως αρμόδιος για την ασφάλεια και την πολιτική προστασία. Είναι επί της ουσίας αρμόδιος για την διαχειριση του μεταναστευτικού. Είναι αρμόδιος για την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας για το άσυλο στα Πανεπιστήμια. Είναι αρμόδιος για τις νέες ταυτότητες…

Μία από τις διακηρυγμένες προτεραιότητες της κυβέρνησης για την αλλαγή νοοτροπίας και πρακτικής σε όλα τα πεδία της ασφάλειας δείχνει να υλοποιείται. Δεν είναι και επαναστατική τομή, αλλά τα τελευταία χρόνια σε άλλα είχαμε - δυστυχώς - συνηθίσει…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.