ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Σαμαράς, ο Σχοινάς και η αντιπροεδρία που δεν υπήρχε αλλά βρέθηκε

Ο Σαμαράς, ο Σχοινάς και η αντιπροεδρία που δεν υπήρχε αλλά βρέθηκε Κύριο

13:28 - 11 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μέσα στα πανηγύρια για την ανάληψη της αντιπροεδρίας της Κομισιόν από τον Μαργαρίτη Σχοινά, φαίνεται ότι σε κάποιους κύκλους επικρατεί κατήφεια.

Εδώ που τα λέμε, κάτι το παράξενο υπάρχει στην υπόθεση. Αρκεί κανείς να θυμηθεί μία δημόσια δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου από τα τέλη Ιουλίου. Είχε πει τότε στον ΣΚΑΪ ο κ. Πέτσας και ενώ είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να προτείνει τον Μαργαρίτη Σχοινά για την επιτροπή και όχι τον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος είχε ένα ενδιαφέρον: «Από τη στιγμή που δεν ήταν δυνατόν εμείς να εξασφαλίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο αντιπροεδρίας στη νέα επιτροπή δεν υπήρχε κανένα ζήτημα ενδιαφέροντος από έναν πρώην πρωθυπουργό. Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι απλός επίτροπος σε μία επιτροπή».

Τώρα πώς να αισθάνεται άραγε ο κ. Σαμαράς; Φάνηκε ότι και αντιπροεδρία βρέθηκε και εκείνος δεν είναι εκεί για να την αναλάβει. Ευτυχής δεν πρέπει να είναι. 

Να μην δίνει σημασία στο θέμα θεωρείται μάλλον απίθανο. Το αν θα αντιδράσει και πώς είναι το ζήτημα. Ίσως και να μην βιάζεται. Υπάρχει και η προεδρία της Δημοκρατίας, την οποία μπορεί και να επιθυμεί. Αν και δεν θεωρείται πολύ πιθανό να προταθεί για την θέση από τον Μητσοτάκη. 

Κατά μία ερμηνεία, όλα τα παραπάνω είναι μία πρώτη ένδειξη ότι και στο εσωτερικό της ΝΔ θα ανοίξουν μέτωπα. Μπορεί αυτό με τον Σαμαρά να είναι το πρώτο. Λέγεται δε και ότι έχει επέλθει ένα είδος συμφωνίας μεταξύ Μητσοτάκη και Καραμανλή. Θα φανεί τι περιλαμβάνει αυτή σχετικά σύντομα...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.