ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαμαρτύρεται στον Γαβρά. Για ποιον λόγο όμως;

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαμαρτύρεται στον Γαβρά. Για ποιον λόγο όμως; Κύριο

14:04 - 11 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Δεν θα αργούσε να συμβεί. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαμαρτυρήθηκε με μία ιδιαιτέρως μακροσκελή επιστολή της στον Κώστα Γαβρά για την ταινία του «Ενήλικοι στην αίθουσα» και για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου του 2015.

Μεταξύ των άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου σημειώνει ότι η ταινία στηρίχθηκε «αποκλειστικά και μόνο στο βιβλίο ενός ανθρώπου (σ.σ. Γ. Βαρουφάκη), που είναι ξεκάθαρο ότι ασχολήθηκε πολύ συστηματικά με το να γράψει το σενάριο της αυτό-ηρωοποίησής του, και ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει δώσει σοβαρές εξηγήσεις για πολλά γεγονότα και πράξεις του».

Όπως πάντως αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Βουλής, «φυσικά, ως καλλιτέχνης και μάλιστα ως ο Κώστας Γαβράς έχετε την ελευθερία και το δικαίωμα να δημιουργήσετε όπως και ό,τι επιλέγετε. Θεωρώ όμως ότι δεν έχετε το δικαίωμα να παρουσιάζετε με μονομέρεια, από την οπτική ενός εκ των υπευθύνων και εμπλεκόμενων, τόσο σημαντικά ιστορικά γεγονότα».

Τι ακριβώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικό στην ταινία, είναι το θέμα. Γιατί τουλάχιστον κατά την περίοδο εκείνη οι διαφωνίες της κ. Κωνσταντοπούλου με τους Τσίπρα και Βαρουφάκη αφορούσαν μάλλον την τακτική, παρά την ουσία.

Οι παραλλαγές ενός Grexit, εν ολίγοις, δεν έχουν και τόση σημασία.

Σίγουρα πάντως έχει έναν λόγο να μην είναι ικανοποιημένη, από την στιγμή που ο χαρακτήρας της δεν έχει περιληφθεί στην ταινία. Εστω και αν δεν το ομολογεί…

Τελευταία τροποποίηση στις 14:07 - 11 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.