ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Βενιζέλος επιστρέφει στο ΑΠΘ, αλλά δεν αποσύρεται

Ο Βενιζέλος επιστρέφει στο ΑΠΘ, αλλά δεν αποσύρεται Κύριο

13:01 - 12 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έλειψε – κυριολεκτικά και μεταφορικά – το τελευταίο διάστημα. Από την στιγμή που αναγκάστηκε σε αποχώρηση από το ΚΙΝΑΛ είχε κάνει μία δημόσια εμφάνιση, όμως μετά και τις θερινές διακοπές άρχισε να παρεμβαίνει και πάλι στα πράγματα.

Την προηγούμενη Κυριακή βρέθηκε στο Κορακοχώρι για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βούλγαρη και είπε πολλά και ενδιαφέροντα για τον πολιτικό χώρο που θέλουμε να αποκαλούμε – κάπως καταχρηστικά, είναι η αλήθεια – σοσιαλδημοκρατία.

Εδωσε και μία συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και τώρα ετοιμάζεται για την επιστροφή του στο Πανεπιστήμιο, καθώς έχει ήδη λάβει την έγκριση από το ΑΠΘ για να διδάξει από την έδρα του Συνταγματικού Δικαίου.

Τι θα σημάνει αυτό όμως; Μετακομίζει ο Βενιζέλος στην Θεσσαλονίκη και αποσύρεται από τον δημόσιο λόγο;

Μας διαβεβαιώνουν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα έχει απλώς μία επιπλέον δραστηριότητα στο ΑΠΘ, όμως θα συνεχίσει ακάθεκτος, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στις εκδηλώσεις του e-κύκλου, αλλά και στην πολιτική του παρουσία, η οποία δεν έχει ως αναγκαία προϋπόθεση την παρουσία στο Κοινοβούλιο.

Ορισμένοι επιμένουν ότι το όνομα του κ. Βενιζέλου εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στα υπό συζήτηση για τους υποψηφίους προέδρους της Δημοκρατίας. Αλλά ακόμη και αν κάτι τέτοιο δεν προχωρήσει, ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν πρόκειται να αποσυρθεί και να ιδιωτεύσει, λένε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.