ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μετά την ταινία ο Βαρουφάκης θα γίνει και… εικόνισμα στο ΥΠΟΙΚ

Μετά την ταινία ο Βαρουφάκης θα γίνει και… εικόνισμα στο ΥΠΟΙΚ Κύριο

12:51 - 12 Σεπ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στην μεγάλη αίθουσα συσκέψεων του υπουργείου Οικονομικών τηρείται μία όμορφη παράδοση.

Εκεί υπάρχουν τα φωτογραφικά πορτρέτα των υπουργών των τελευταίων δεκαετιών. Βλέπει κανείς τα πορτρέτα του Γιώργου Κοντογεώργη, του Γιώργου Γεννηματά, του Τίμου Χριστοδούλου, του Στέφανου Μάνου, του Γιάννου Παπαντωνίου, του Νίκου Χριστοδουλάκη, του Γιώργου Αλογοσκούφη και του Γιάννη Παπαθανασίου. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο λείπει από την σειρά το πορτρέτο του Γ. Σουφλιά, αλλά για άλλους λόγους φαίνεται ότι σε αυτό το wall of fame του ΥΠΟΙΚ ο χρόνος σταματά στο 2009.

Τελευταίος υπουργός Οικονομικών μοιάζει να είναι ο Γιάννης Παπαθανασίου. Κι όμως, ακολούθησαν οι Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Βενιζέλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Ζανιάς, Γιάννης Στουρνάρας, Γκίκας Χαρδούβελης, Γιάνης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος…

Γιατί συμβαίνει αυτό; Μάλλον η φάση των μνημονίων ήταν κάτι που όλοι ήθελαν να ξεχάσουν. Και η φάση του διχασμού προφανώς δεν προκάλεσε σε κανέναν την ανάγκη να αναδείξει αν μην τι άλλο την ιστορική συνέχεια του υπουργείου.

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, την διαπίστωση έκανε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του εκεί.

«Πού είναι οι άλλοι υπουργοί Οικονομικών; Πού ταξιδεύουν; Ποιος τους αποκαθήλωσε;», ρώτησε τον Χρήστο Σταϊκούρα.    Και εκείνος απάντησε ότι η ανάρτηση των πορτρέτων στους τοίχους της αίθουσας συσκέψεων σταματά  το 2009.

Ο υπουργός έδωσε διαβεβαιώσεις στον κ. Μητσοτάκης ότι θα τοποθετήσει τα όλα πορτρέτα που λείπουν. «Και του Βαρουφάκη;;», έσπευσε κάποιος να ρωτήσει γελώντας. «Όλων είπα», απάντησε ο κ. Σταϊκούρας...

Τελευταία τροποποίηση στις 14:50 - 12 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.