ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το θρίλερ με την ψήφο των αποδήμων

Το θρίλερ με την ψήφο των αποδήμων Κύριο

12:23 - 04 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εν όψει των συναντήσεών του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς την ερχόμενη εβδομάδα με θέμα την στάση των κομμάτων στην ρύθμιση για την ψήφο των αποδήμων, ενδιαφέρον φαίνεται ότι θα έχουν τρια τετ-α-τετ – δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα μετακινηθεί από την συνωμοσιολογικής λογικής άρνησή του: αυτά με την Φώφη Γεννηματά, με τον Κυριάκο Βελόπουλο και με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Το ΚΙΝΑΛ ταλαιπωρείται από εσωτερικές διαφωνίες και κυρίως από την ομάδα Παπανδρέου, η οποία φαίνεται να υιοθετεί μια τυφλή στάση «όχι σε όλα» έναντι της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη. Ωστόσο, το κόμμα έχει κάποιες προτάσεις και θα έχει ένα ενδιαφέρον αν καταστεί δυνατόν να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση μεταξύ Φώφης και Κυριάκου.

Ο Βαρουφάκης από την πλευρά του, κατέθεσε δική του πρόταση νόμου για την ψήφο των αποδήμων, την οποία λογικά επιθυμεί ως παγκοσμίου εμβέλειας πολιτική περσόνα.  

Ο Βελόπουλος πιθανολογείται ότι θα αμφιταλαντευτεί αρκετά, καθώς θεωρεί ότι και εκείνος έχει κοινό στις τάξεις της ελληνικής διασποράς.

Το θέμα είναι ότι ακόμη και να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των τεσσάρων, η κοινοβουλευτική τους δύναμη έχει άθροισμα 199 βουλευτές (ίσως και λιγότερους, λόγω Παπανδρέου). Συνεπώς, η προσπάθεια επίτευξης του στόχου των 200 ψήφων προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η διάταξη, ούτως ή άλλως θα είναι ένα θρίλερ…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.