ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Συνάντηση Καραμανλή – Παπανδρέου δέκα χρόνια μετά...

Συνάντηση Καραμανλή – Παπανδρέου δέκα χρόνια μετά... Κύριο

10:40 - 07 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μία συνάντηση που θα μπορούσε να σημαίνει πολλά, αλλά δεν σημαίνει σχεδόν τίποτε πέραν του να μας θυμίζει δέκα χρόνια περιπέτειας και αγωνίας καταγράφηκε στο Ηρώδειο το Σάββατο το βράδυ.

Με την συμπλήρωση ακριβώς δέκα ετών από την τελευταία επίσημη μεταξύ τους συνάντηση για την παράδοση – παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιώργος Παπανδρέου (νικητής τότε των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009) βρέθηκε με τον Κώστα Καραμανλή.

Η συνάντηση – προφανώς τυχαία – έγινε στο Ηρώδειο, όπου και οι δύο είχαν πάει να παρακολουθήσουν την συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου.

Κινούμενος προς την θέση του ο Γ. Παπανδρέου είδε τον Κ. Καραμανλή και έσπευσε να τον χαιρετίσει δια χειραψίας. Κρίνοντας από το φωτογραφικό στιγμιότυπο, ο Καραμανλής μάλλον αιφνιδιάστηκε και ίσως εκεί θα πρέπει να αποδοθεί και η παραβίαση του savoir faire, καθώς χαιρέτισε καθιστός.

Πάντως, υπήρξε και μία διαφορά μεταξύ των δύο που συζητήθηκε. Ενώ ο κ. Καραμανλής με τα παιδιά του παρακολούθησε την συναυλία από την πρώτη σειρά των θέσεων των επισήμων, ο κ. Παπανδρέου έπρεπε να σκαρφαλώσει κάπου στα «ορεινά»…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.