ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Ρομάνο Πρόντι ξανασυναντά τον Κώστα Σημίτη

Ο Ρομάνο Πρόντι ξανασυναντά τον Κώστα Σημίτη Κύριο

14:09 - 07 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Συνάντηση και συζήτηση με ιδιαίτερους συμβολισμούς και σημασία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ.

Με θέμα «Ευρώπη σήμερα, Ευρώπη αύριο» θα συνομιλήσουν ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο Ιταλός πρώην Πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι και ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

Το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Κ. Σημίτη προσφέρεται για κάλυψη πολλών και διαφόρων θεμάτων, σε βαθμό που μπορεί να αναρωτηθεί κανείς τι θα πρωτοπρολάβουν να συζητήσουν οι ομιλητές.

Θα έχει πάντως μία αξία να ακούσει κάποιος του δύο πρωθυπουργούς οι οποίοι έβαλαν την Ελλάδα και την Ιταλία στο ευρώ, πώς βλέπουν τις σημερινές ευρωπαϊκές προκλήσεις και τι εξελίξεις διαβλέπουν.

Δεν είναι γνωστό αν θα μπουν και σε συζητήσεις για τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπούν, ο οποίος διέρχεται μία σοβαρή κρίση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πάντως ο κ. Πρόντι προσφάτως ήταν σε εκδήλωση στην Ιταλία μεταξύ των συνομιλητών ενός άλλου πρώην Πρωθυπουργού: του Αλέξη Τσίπρα. Του ανθρώπου που έπαιξε στα ζάρια την θέση της χώρας στην ευρωζώνη.

Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Πρόντι συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που παίρνουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στα σοβαρά…

prodisimitis

tsiprasprodi

Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 07 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.