ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αντικαπνιστικός... χαφιεδισμός

Αντικαπνιστικός... χαφιεδισμός Κύριο

13:39 - 08 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε μείζον ζήτημα την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Σωστό και θεμιτό, μπορεί κάποιος να πει και αναγκαίο, έστω και αν υπάρχουν επιχειρήματα των καπνιστών που θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη σε κάποιες περιπτώσεις.

Το ζήτημα είναι ότι εν μέσω αντικαπνιστικής υστερίας, το θέμα έχει φτάσει να αποτελεί κεντρικό κυβερνητικό μέλημα και να απασχολεί διάφορες υπηρεσίες και αρχές και τα συναρμόδια υπουργεία. Ακόμη και την αστυνομία, η οποία θα είναι πλέον υποχρεωμένη να απασχολεί ένα μέρος του δυναμικού της για τους ελέγχους, λες και δεν έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει.

Παράλληλα και ενώ το υπουργείο Υγείας έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει και να επιλύσει, ο επικεφαλής υπουργός Βασίλης Κικίλιας μοιάζει να ασχολείται αποκλειστικά με το κάπνισμα και να κάνει διαρκώς σχετικές εξαγγελίες.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε γνωστό και κάτι ακόμη: ότι σύντομα θα λειτουργήσει και τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός καταγγελιών, όπου οι υπερευαίσθητοι ή θιγόμενοι, ή ενοχλούμενοι θα μπορούν να «καρφώνουν» τους παραβάτες, ιδιώτες ή/και καταστηματάρχες.

Κάπως έτσι, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου θα δημιουργήσει και μία νέα κατηγορία πελατών, τους «αντικαπνιστικούς χαφιέδες», οι οποίοι καλό θα είναι να διευκρινιστεί και αν θα μπορούν να «καρφώνουν» ανωνύμως ή αν θα πρέπει να δηλώνουν και τα στοιχεία της ταυτότητας τους…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.