ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η Τράπεζα της Τζαμάικα πολεμά τον χαμηλό πληθωρισμό με... reggae (video)

Η Τράπεζα της Τζαμάικα πολεμά τον χαμηλό πληθωρισμό με... reggae (video) Κύριο

14:18 - 10 Οκτ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με ομολογουμένως πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο επέλεξε η Τράπεζα της Τζαμάικα να ενημερώσει τους πολίτες της χώρας για διάφορα μακροοικονομικά ζητήματα, όπως ο πληθωρισμός, τα επιτόκια, κ.ά.

Το μέσο το οποίο η κεντρική τράπεζα της πατρίδας του Μάρλεϊ χρησιμοποίησε για αυτήν την εκστρατεία είναι η ρέγκε μουσική! Εξ ου και έχει ήδη διαδοθεί διεθνώς ο όρος Reggaenomics, σε μία παράφραση των Reaganomics, των οικονομικών πολιτικών δηλαδή του Ρόναλντ Ρέιγκαν.

Σε κάποια video clip τίθεται το ζήτημα του πληθωρισμού, σε μία προσπάθεια να καθησυχαστούν οι πολίτες, καθώς στόχος της Κεντρικής Τράπεζας και του υπουργείου Οικονομικών είναι να τον αυξήσει από το 4,1% στο 6%.

Στο σχετικό clip μια γυναίκα τραγουδά: «ο υψηλός πληθωρισμός δεν είναι εχθρός εάν μπορούμε να τον ελέγξουμε. Εάν είναι πολύ υψηλός, οι πολίτες θα αρχίσουν να φωνάζουν για βοήθεια και αν είναι πολύ χαμηλός η χώρα δεν θα αναπτυχθεί».

Σε ένα άλλο, με θέμα τα χαμηλά επιτόκια και τα ευεργετήματά τους, το μήνυμα της Τράπεζας είναι: «Keep de rates dem low, stable and intact / So de consumers can buy more good wit dem cash». («Να διατηρήσουμε τα επιτόκια χαμηλά και σταθερά, για να μπορούν οι καταναλωτές να αγοράσουν περισσότερα αγαθά με τα χρήματά τους»).

Δείτε ένα από τα χαρακτηριστικά μουσικά μηνύματα των reggaenomics:

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:24 - 10 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.