ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Επεράσαν' όμορφα στο Προεδρικό - Ο Αδωνις, ο Τσίπρας και ο «αγαπημένος του υπουργός»

Επεράσαν' όμορφα στο Προεδρικό - Ο Αδωνις, ο Τσίπρας και ο «αγαπημένος του υπουργός» Κύριο

11:53 - 12 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πέρα από όλα τα άλλα, ουσιαστικά και πιθανώς σημαντικά, η επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας ήταν όπως αποδείχθηκε το κοσμικό γεγονός των ημερών στην Αθήνα.

Από την Κυριακή που έφτασε στην Ελλάδα ο Σι Τζινπίνγκ δεξιώσεις και συναντήσεις έγιναν με κάθε αφορμή, άλλες προβλεπόμενες από το πρωτόκολλο, άλλες όχι. 

Το αποκορύφωμα ήταν το επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. 

Και εκεί, στο Προεδρικό Μέγαρο καταρρίφθηκαν διάφορα στερεότυπα της πολιτικής καθημερινότητας. 

Το πιο εντυπωσιακό από όλα ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας χαριεντιζόταν επί ώρες με τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αξίζει να θυμόμαστε ότι προ ημερών είχε δηλώσει απερίφραστα ότι «μισεί και σιχαίνεται» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Παρά ταύτα, οι δυό τους είχαν μια θερμότατη χειραψία και δεδομένου ότι το πρωτόκολλο τους έφερε να κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον, πέρασαν μία πολύ όμορφη βραδιά αστειευόμενοι και χαμογελαστοί. 

Το στοιχείο αυτό παρατήρησε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έσπευσε να πειράξει τον κ. Τσίπρα, ο οποίος ωστόσο επιφύλασσε και άλλη μία έκπληξη. Όπως δήλωσε, ο «αγαπημένος μου υπουργός είναι ο Βορίδης». Κάποια στιγμή εθεάθη να χαριεντίζεται και με τον - κατά τα άλλα «ακροδεξιό» - υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Ευχάριστο να βλέπει κάποιος τους πολιτικούς σε μία τέτοια διάθεση.

Και πάντως είναι άκρως διαφωτιστικά όλα αυτά για τους πολίτες και ιδίως για εκείνους που παίρνουν στα σοβαρά την πολιτική…

psipvorvar

Τελευταία τροποποίηση στις 13:31 - 12 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.